我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(4)

1001 回覆
21 Like 19 Dislike
yes
下? 個客服玩我?
前幾日問客服話冇貨+冇期
所以我先冇落埋砌機list度
你可以再問下
利申我早幾日問係冇
尋日問就有

你可以再問下
好!唔該
張5700xt 應該會有bottleneck
4代I7 都推唔盡5700xt
何況4代i5

但fps方面肯定有提升
同埋600w夠推5700xt架啦
油耳你好
條女用左5年幾,近排心郁郁想砌條新女,筆直$10000左右 (超少少都OK)。
主要打辣殺LOL,CSGO呢類FPS Game (>200fps + 144hz)
黎緊換新女會玩下D大作,唔需要行到4K,只要唔係開低效就得。

而家部機係用緊 (當年跟你list )
CPU:4440
GPU:750 TI
HDD + 16gb ram (2133 ddr4)
23吋 FHD Mon

新機想用M-ITX機箱,睇中左NZXT H210,但係呢隻箱好似比較淺,攝唔攝得入張2070S?
做左少量research 見到 ryzen 跑出,但係自己有少少Intel信仰
想問下如果用 ryzen,其他spec (例如版,RAM,GPU) 有冇邊隻brand會好夾?同埋用M-ITX箱,SPEC最好揀自帶散熱會比較好?

另外仲諗緊等唔等30系列張卡出左先再砌女,聽聞9月就會出,到時一步到位出新卡會唔會比較好。

咁樣執有冇咩大問題?

1 x Intel® Core™ Comet Lake-S i5-10400
價錢:$1,399

1 x MSI B450I GAMING PLUS AC Mini-ITX
價錢:$899

1 x ADATA XPG SPECTRIX D60G (2 X 8GB) DDR4 3200MHZ C16 RGB — TITANIUM
價錢:$720

1 x Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$999

1 x Gigabyte GeForce® RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 8GB GDDR6
價錢:$4,099

1 x FSP RAIDER II Series 550W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x NZXT H210 Tempered Glass Mini-ITX — Mattle White
價錢:$799

1 x Be Quiet! Pure Rock Slim CPU Cooler
價錢:$249

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,743
https://www.faroll.com/customize#MTI1OSwxNjg5LDIxMjgsMjM2NiwyMzc3LDI0MjIsMzMxNCw3MzA
機都開唔到
intel u 用 H410 B460 mb
咁大獲
係咪要轉呢隻

ASUS ROG STRIX B460-I GAMING Mini-ITX
價格:$1,299
你用H210 咁既size 不如上去matx
平d 又易搞d
隻ssd 1tb 裝左幾隻驚就爆
唔明點解d人砌機靜係砌500GB
點夠用阿
悠二如果淨係order 隻Toshiba 4TB送唔送貨
想問包唔包埋sata線嫁
hdd都係解決唔到game問題
整多隻2tb ssd啦
窮阿
悠二兄你間野D人想點 收機檢查5日內變成7日(未計禮拜日) 如果我部機壞到完全用唔到同埋冇notebook用嘅話 都唔知要幾時先有得用 而家希望check完搞好部機唔使又等多7日啦
油耳巴,各位巴打。
新手想砌部機主打機多,理想行2k 144

呢張list 有無咩問題

有無咩再改進 / 或者3600xt?

AMD Ryzen™️ 7 3700X
$2,470
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS Micro-ATX
$1,099
Thermaltake Toughram RGB (2 X 8GB) DDR4 3200MHZ C16 RGB — Black
$729
[砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
$850
Gigabyte GeForce®️ RTX 2070 SUPER™️ GAMING OC 3X 8GB GDDR6
$4,250
Antec NeoEco Gold Series 750W 80Plus Gold Semi Modular
$779
$80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
$80
Antec NX Series NX800 ARGB Tempered Glass E-ATX
$599
EKWB EK-AIO 240 D-RGB CPU Liquid Cooler
$999
WD Blue WD20EZAZ 2TB 5400RPM 3.5
$395
訂單總計:
$12,250

唔該哂
我承認係多左人問野

不過都會盡快覆

實在唔好意思
我會盡快.而家維修個邊.係有個專門同事負責的.比以前係快左好多
法奧係咪夜晚先送貨
CPU全香港要7月中先返貨.你可以訂

火牛俾多20蚊.用Thermaltake Gf1 750w.7年保變10年保.半模變全模

NX800如果唔係外觀問題.唔太建議用.可以用返正常既機箱

例如pure base 500 glass
default係

方便d人收工放學

如果真係唔得.可以同客服講.睇下安唔安排到

我蝕錢咁解

唔會包sata
之前真係.琴日無啦啦答有
咁我又唔會怪佢.人係有錯既

我自己都試過錯啦

錯完咪下次唔好囉
3700X 100%要等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞