我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(4)

1001 回覆
21 Like 19 Dislike
3號訂,4號晚比錢
點解我得借錢電話
真係最後一日先送貨
你用緊風冷定水冷?
你覺得兩者邊樣好D?
睇畢直同咩spec 咩箱
如果我已經落左訂單(待確認)緊 但係想改條LIST可以點做?
開機嗰陣
Displaycard個風扇冇郁係咪正常
依個駁個mon 個mon 話連接唔到
Spec:
1 x AMD Ryzen™ 7 3700X (預訂)
價錢:$2,470

1 x MSI MAG B550M Mortar Wifi Micro-ATX
價錢:$1,299

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz C16 F4-3200C16D-32GTZN
價錢:$1,460

1 x Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
價錢:$520

1 x [砌機優惠]Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$970

1 x MSI GeForce GTX 1650 SUPER™ VENTUS XS OC 4GB GDDR6
價錢:$1,499

1 x Antec Neoeco TUF 550W 80 Plus Bronze
價錢:$499

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Noctua NH-U12A 120mm Premium CPU Cooler with Two High-Performance Quiet NF-A12x25 PWM Fans
價錢:$760

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,986
https://www.faroll.com/customize#MTIzLDIwNTUsMjI4NiwyMzkyLDI2MzQsMzE5MSwzMzA0LDM0NDcsNTc0
Mon係benq el2870u
MB同display 個hdmi頭都試過
確認左過數寫已備貨係咪唔代表即日有?

同埋係咪送之前會打電話確認,到左再打電話?

星期六仲會唔會送貨?

好緊張又心急,好有初戀既感覺
我個status 仲寫緊備貨中,但佢都打黎話今晚送,送之前應該會打電話比你
再加上底板個紅燈一直著住
拆哂啲ram都係咁
揾客服
明白,恭喜你

我係有加$30今日買既

希望聽日會送貨而已會輪到我
boot/vga/dram/cpu ? 邊個位著燈就等於邊到出事
Dram
拆哂ram出黎都boot唔到機
出貨中 但仲未有電話
正常 無RAM唔會著機 插番RAM都著燈即係RAM有問題 搵客服換過對新
我諗係ram
互換哂淨插一條都唔得
有無超到ram?
冇,岩岩收機連機都開唔到
4條slot插哂都開唔到?
1-3 唔得的話 有冇試過2-4
全部都試過
已經搵左客服
首先,唔插ram開機,如果有beep 3下,即係其他部分正常
跟住試下清一次CMOS,重新開機,如果係ram failure塊板默認會自動reboot兩次,然後show個message話你知ram有問題,然後俾你入BIOS
如果又唔reboot,又boot唔入BIOS/Windows,外加DRam燈著咗,就係Ram有問題
然後如果每條ram試晒4個slot都唔得,就俾番悠二搞啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞