喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
等到你咪等囉

等唔到就買住嚟J咗先

聽聞今次出升級版而唔係quest 2.0
美森已落order
本身有PSVR,但太多線同第一代冇HDR pass-though ,
冇長駁ps4,每次要駁咁多線就放棄冇玩
Quest 應該解決呢個問題
試左3個字vrchat已經暈到9彩
好似訓練緊太空員咁
好快慣 玩過山車會噁
好想連登快啲流行quest
多啲人玩
要習慣的
想confirm吓quest條跟機線係咪usb 3.0線(我都知佢係usb-c)?
我裝oculus link嗰陣一路detect唔到,話個連線唔係3.0
2.0,我照用都得
但我照用嚟打HF:A都得
thx, 咁你裝oculus link嗰陣de唔detect到quest?
Detect到呀
佢會話你係USB2.0,但可以正常使用
我玩HF:A ,用手制行路
20秒已經想嘔
ok, 唔該晒
佢有幾款移動方法

有d無咁暈的

Blink (default) - Teleport to destinations with a brief screen fade. The most comfortable movement type.

Shift - Teleport to destinations with a fast linear movement.

Continuous - Move continuously based on your head orientation.

Continuous Hand - Move continuously based on hand orientation.

我用第三個,好玩得嚟又唔暈
我用緊第四個
我係向前行嗰時會想嘔
你用最暈果個
中伏
用緊continuous嘅時候都可以tp
推下粒菇就可以
有時要行長距離都係tp方便d
我想問下隻half life d書可唔可以打開...
仲未運嚟
我剛攞武器但未打鬥過

我好懷疑可以點移動戰鬥
現實真人take cover
一係就tp閃黎閃去
買軟墊 一野訓地 開槍
想問吓有訂做近視鏡嘅巴打,你哋啲數據係點得到? 眼鏡鋪會唔會肯收錢幫我度?
我用舊眼鏡嘅數據(好在近年冇點大變過...)
我淨係知幾多度(-x. x嗰啲), 佢重有嗰啲咩cyl, axis就完全唔知係咩嚟,你連呢啲數據都重有keep?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞