喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
扮新手係近年的趨勢
已經買左充電電池
大容量啲應該可以叉少啲
bonework
blade & sorcery
我係鬼佬vr group幫人出list
啲無玩過vr既人屌鳩我做乜無一張list有用2/4tb hdd做game drive
我心諗你都on99,hdd根本唔夠推除非好撚多ram做buffer
跟本依家打機唔係vr game都要ssd
依家玩gta都無再drop過frame 穩定好多
無謂砌部機打機 原來係隻hdd拖緊後腿
無撚用嫁
啲電池去到得返1.15V左右已經推唔到啲ir led,會影響tracking
但係平時啲用AA電既搖控極限有啲可以用到0.9V都仲用到
有啲充電aa電池一開始滿電已經係1.2V
即係應該買普通AA電?
以家Amazon訂vr貴咗咁多,本來都想買quest
我係某d位會drop frame
特別係個upgrade station d effect
其餘都冇乜點drop frame

邊有人打機仲用harddisk
咩年代
唔係既,係要留意唔好買到1.2V max既aa充電電池
市面上有1.5V既aa充電電池係新野,用Lithium,用usb叉
而唔係傳統NiMH
謝謝
咪係 ssd 平咗咁多

我加埋成14-15TB
Game Drive係Nvme SSD是常識吧
我game drive nvme + sata ssd
hdd 只for 無損音樂同動作片
上網外國買再集運翻黎
但無個source係平
我都求緊SORUCE
唔會係最平但係日森係一個選擇
留意美森日森 用camel price alert
依家仲係好缺貨
如果唔係武肺我諗可能冇咁高嘅vr需求
128GB好似一路有貨
你俾多成一百美金買個64gb

你肯定你用得著先好

Amazon 買128 加慢運都要$4050 然後等一個月
或者用快運成$4300但都要等兩個星期

我就話$3850左右去肥花買隻64gb 現貨JJ 佢,反正64gb 應該都幾難爆
見人玩過,呢隻我都有興趣

不過有隻casual 少少,堆喪屍好似無咁大殺傷力的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞