喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
出街既線係玩連線game用, 同quest唔太關係
可唔可以講吓tracking 有幾差?
rx580睇youtube d測試片…都玩到既!
唔得既再睇下黎緊 A / N 新卡點…到時再換
router 用緊R7000,不過岩岩續左100mb plan
聽講初代 cosmos因為內至外定位技術個算法比較差 暗小小遮到少少就追蹤唔到
所以之後應該 elite好好多 因為用外向內追蹤 Valve 既Lighthouse 技術追蹤準好多...

利申 用緊index +三個2.0 Base Station
仲有玩左啲game比你參考下
Blade and sorcery 某啲場會lag
Boneworks 未試到有lag
如果屋企有位有邊個唔想用base station,用knuckles嚟玩

不過inside out真係大勢所趨
你睇下valve同hp新出嗰一個都係inside-out
都係個句啦,insiderout做到base ststion既準確度既話,有邊個想用station

無360呢點就冇得講
Psvr2 quest2都應該會有360, 後腦加cam
正,今晚試試先
quest2 如果係咁樣嘅話 我可以考慮下雙修
當一個controller遮住另外一個既話,都幾大機會疾,尤其射箭動作基本上一定fail
同埋就算隻手幾定都好,喺VR入面都會有好輕微郁動

我玩beat saber個D就無咩問題既
又送一年viveport infinity+ US$50 steam gift card,慳好多錢
quest戴眼鏡玩唔玩到
steam轉去/開小號共享 阿根廷區買VR game 應該慳得仲多
戴到,有眼鏡專用膠框

但我覺得好辛苦,寧可用con 玩
Steam 成百隻game 一俾人ban的話會好慘烈,唔敢亂嚟
買呢四隻好唔好?

Quest 我打算買beat saber, 仲有無值得買?
呢類畫風我一般咋
買!
差唔多類型可以睇睇
Until You Fall,Pistol Whip同robo recall(steam無賣PC Oculus store限定)
Steam定要買得兩隻
Hafe life alyx
Skyrim ( 最低見過-75% 不過機會唔多)
Half life 已買

Skyrim 當年爆過一次了,VR正好多?
我就打算配塊鏡...
VR裝mod正到仆街
不過你玩4秒就暈既話你應該會嘔
因為skyrim佢optimize得唔太好

買晒,唔好煩
另外我發現原來我已經連左手機...咁係咪唔使RESET入過PIN?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞