喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
買到就真係好野
我上年12月買1月到
睇過最近D人同vive測試對比
某D動作唔太ok轉身GG
不過依個價錢有咁既效果 我覺得可以接受
https://youtu.be/p3g-ntDNo9Q
I recommend leaving the supersampling in SteamVR at 100% and enabling the “Use additional MSAA” option in Virtual Desktop. This will give you the best quality. Any additional supersampling will not be helpful because the image is compressed to a specific resolution before being encoded to video.

咁得唔得?
5分鐘前美森399買左quest
今日見佢保左幾次貨
8月頭到
你條片個super sampling 方法似乎每次開game都要set一次
香港有冇地方賣D補品?(收納盒呀頭帶o個d)
我都覺得supersampling對SteamVR冇乜幫助
quest game就有幫助 但會lag quest gpu唔夠勁
唔駛呀
重新開機先要再set
咁都夠啦
無permanent solution就唔整了
終於有時間試game

玩咗一局beat saber 同兩個 Vader immortal 的training

幾個感受

1. 唔暈

2. 唔曚 (起碼打機時唔似PSVR DRIVECLUB 咁起晒粒粒)

3. 空間咁好大

4. 手的tracking 好準 (雖然無得好似其他track 埋手指)

5. 攞激光劍真係好爽

今日試住咁多先,電腦game 要好得閒先再試
空間感*
Hand tracking 就可以track埋手指, 啲game仲寫緊
即係未有啦

咁就當無
Sidequest 其實有幾隻 不過都係細game
洗唔洗轉運?定可以直送?
直送的
Oculus Quest 64Gb 亞馬遜冇曬貨, 焗住買左128Gb
應該可以愛來test下自己用unity 砌嘅垃圾驚
不過最主要都係 HL:A
128GB 無啦啦send email話會提早一個禮拜到
咁正?
淘仔買下配件先
我都諗緊想買個盒

我已經買咗cable

仲有咩要買?
CAMP 多 2 CAMP 啦
岩岩見到64GB又有貨 , 應該有2-3分鐘比你買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞