喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
其實如果有無external sensor 版的現貨

我唔介意買貴少少

但反正都要等返貨時就不如用夠慢運壓到成本最低

我無出去搵過,但真係唔知邊度似有現貨
有無rift s 用家評價下有咩玩?
有! 現貨有聽講好差既HTC Cosmos
太光太暗都會tracking唔準
Cosmos 好似唔加external sensor 會含晒撚

我就咁睇review 都話係sub par tracking
htc學人玩inside out tracking食晒屎

香港要用base station玩好麻煩
inside out tracking嘅可以入房玩beat saber
屋企冇人個時出廳玩hl alyx
flexible好多
Beat saber 我見steam 平過喺oculus 好多下

Steam 買就要連電腦, oculus 買就stand-alone 咁玩?
一體tracking 先係大勢啦
用sidequest裝virtual desktop, 就會用到, oculus個只係買完唔洗裝, 之後就PC裝client, 係oculus打開Virtual desktop就連線.

唔用VB用usb 3.0都可以當link咁用, 只係唔可以邊玩邊差電.

仲有家下用virtual desktop都唔學點lag, 係只係有時要reboot oculus先link到PC

買完oculus, 就可以google下virt-a-mate, 再dowload埋個easy mate, 感受下3d H 動畫場景

咁快到
如果quest 用高清mon真係完美
肥花用錢解決

貴Amazon DHL $350

但玩早大半個月
Wait for quest2 2021
貴350美金?
Amazon 慢運 $3200 八月頭到
Amazon 快運 $3500 七月下旬到
肥花水貨 $3850 即時現貨中午交收
喺公司試咗兩嘢

戴眼鏡玩好多水氣

同埋可能未戴好,唔係好識點focus

感覺上好似清唔過PSVR 幾多
比你搞起咗條癮
唔好steam買 有delay
要買一定要買原生
利申steam oculus買齊
買囉

三千零啫

共同消費,幫襯外國網店
你用線接定WI-FI? 夠唔夠5G?
收到

好在我都冷靜
唯一一隻 oculus game, 要識入歌先好玩
我用線連都係有delay
不過有delay係用link連beat saber先會感受到
其他game 好似half life alyx就好順
我玩過兩個版本
唔覺有delay
router係ac68u
竟然
可能我oculus link早期開黎玩
而家improve左掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞