喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
其實一開始個lens唔係有張野叫你down左app setup先咩
我個rift s喺日森買翻嚟喎
早買早享受
遲買貴過千
依家係無分別,以前htc同shamsung ui差好遠
明顯地我冇留意掉左

點hard reset...
上年正價399usd買到
塊膜有用架咩?

隊咗入去就唔理塊膜啦

同埋我跟教學:

1.
在PC,進入Virtual Desktop官網,下載 Streamer App ,安裝 。
在Quest,商店裡面 購買 Virtual Desktop 並 不要安裝!!! (原因後面講)
2.
下載SideQuest 0.10.2 ,並安裝 (已經有用過SideQuest 者請跳過)
3.
啟用開發人員模式,幾個步驟如下 (已經開過的請跳過)
第一步:申請開發者資格 (登入Facebook帳號)
第二步:填寫組織名稱 (隨意英文名稱,不影響使用,左下角勾選 I understand,提交即可)
第三步:下載手機 OculusAPP ( GooglePlay, AppleStore ) ,登入您的Facebook帳號,如下圖開啟「開發人員模式」

屌你你話佢係咪misleading?
先關上電源

再按住volume button + power button 直至見到hard reset 個介面
早買早成仙
遲買貴過千
你第一步應該已經要卡關,無電話setup payment,點樣係quest 買VD
喺quest 入面買架喎
係啊,你要用電話入信用卡嫁ma
Quest link我是但搵條2.0線 跟住部電腦仲用緊4790 加張970 乜都開low 都玩到half life
Valve optimize 得好好
Btw tg group 有冇link
係喎
但quest 第一次開機已經叫你download 手機app
我一到手就直接開quest 所以skip咗佢呢步
唔係喺quest 入面register credit card 咩?

我順住整買vd 個陣未裝手機app架喎
我喺公司開

我只係記得佢叫我連wifi咋喎
會唔會唔同批次唔同firmware架
有機會,我上年set,一定要用電話set左wifi同信用卡先可以開始用
上年黑五都想買…不過個時用緊i5 4代,而家換左amd 1600af rx580 8gb !
岩岩睇哂20頁,請問下Oculus Quest,屋企用緊100mb寬頻… router有5g wifi,無線用…寬頻夠唔夠用?
我連打拳果隻都唔得
呢度係咪無人用Vive comsos
個時貪佢有行貨 又fit到我副粗框眼鏡 所以買咗
用落都ok既 tracking麻麻都預咗
rx580有機會瀨野,amd display card driver issue as always
5ghz wifi要睇你個router夠唔夠core,每粒core行到幾多,有幾多ram
唔想煩就買個wifi6 router,最平果個wifi6已經肯定夠做
咦,我都係970,可以博下玩唔玩到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞