喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
而家就咁睇我都係俾多你兩舊 多一倍容量
遲一兩個禮拜玩
64GB返嚟好似得嗰4x GB
唔想就住就住用 又del呢樣嗰樣
成晴買呢d充電池後的結果就係唔知個充座去咗邊

或者唔記得粒電塞咗去邊

結果用得幾次,隔咗幾年先出現返又唔敢用,直接掉棄

上面見佢可以usb㐬電好似幾方便咋
我覺得我唔會放好多game 喺quest 入面

主要都係steam vr放喺電腦

我不嬲都心急開所以無計
我冇pc 所以先一定要quest
講返尋日個中文教學,其實真係寫得好差

D 嘢唔順時序的

例如個教學叫你先用quest 買 virtual desktop 但好裝住

然後再連手機activate 開發者模式

如果順佢次序去做時,先activate 部機去買virtual desktop, 咁已經miss 咗第一次開機時show 俾你個五個位連apps 用的pins

咁你個教學一係叫人先抄低個pin,一係叫人link up 咗手機activate 咗開發者模式先去買virtual desktop 吖
quest FOV可以加,雖然加左都係潛望鏡既feel
1萬蚊入手,係時候拎7k去砌機
第二樣令人崩潰的就係佢個教學千叮萬囑唔好喺quest 上直接裝virtual desktop ,而係用sidequest 連usb去裝

結果問返都係尋日買機的另一個巴打,呢個方法根本唔work

正確做法係先去quest 度裝咗,再連上去sidequest 打patch

如果唔係我哋咁啱試到,而係跟足個教學,根本就裝唔撚到
寫教學條友唔可以話佢錯晒

但正確的教學應該係順序咁做

而唔係水人activate 咗部機去先買apps搞到人link 唔到手機
咁就無意思了
咁你買128啦
得valve index先係比較無潛望鏡feel,雖然都係有
vive cosmos elite點睇?
有基地台聽聞已改善tracking問題
我試過work先share俾你
要用返基地台,其實係退步左,仲要賣貴啲,on99
7k 砌機打VR會唔會難咗少少?
用得地台仲買佢?又唔係平
樓主心急得濟喇
認真 我第一次開機冇show 連app pins
可能我用android機 冇咁嚴
推爆display
我就係信你先買架

我好怕要研究debug

尋日搞咗兩個鐘有多先入到game 試搞到老婆嬲咗

呢兩日都唔敢玩住
cpu 3300x夠喇
真係可以推爆display
同意

本來cosmos 賣點就係無地台

但設計得太廢要加地台,反而仲要加個elite 隻字入去再賣貴d

好在我有做功課,要不然我幾乎買咗cosmos 無elite 版
7k夠用有突,最最最平既VR ready PC大約係港紙4500左右
我跟呢個教學一次就成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞