喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
beatsaber你背住牆 前方伸手180度都撞唔到野嘅其實都夠位
係有時玩玩下太興奮向前行左少少唔覺
就會唔小心打到牆/枱

half life嘅話空間太細嘅話會成日撞到野
一係就坐住咁玩 不過就冇咁爽
唔理啦pre order左,用黎睇AV都抵
正價抵買的
坐住點戰鬥?
tp閃黎閃去掛
隻game本身advertise 可以seated play嘅

speed run嘅話瘋狂tp其實可以skip晒堆怪
tp體驗真係好差 勝在唔暈
頂得順的話都唔tp 啦
有無巴打知Amazon decline咗張信用卡之後,
更新完另一張要等幾耐先再嘗試扣數?
final hour出左
left 4 dead 3原本係2013年develop 嘅open world game黎
因為source 2唔掂 最後不了了之

早幾年都有leaks講過類似嘅野
家下confirm埋
電話係咁上下架喇
電話得3dof 基本上除左睇片之外係乜都做唔到
如果買 oculus quest, 要買埋條 quest cable 嗎?
唔買都可以

用佢跟機個條又得,淘寶買過條又得,用 virtual desktop 又得

當然買埋都係一個選擇
量地吊緊命
買quest都好奢侈
要買,跟機果條只係usb 2.0, 連唔到pc, 除非你本身都諗住virtual desktop 連pc, 咁就唔洗買
唔洗買,上幾個update,usb2.0都可以用link
尋晚總算第一次認真喺無頭暈,無嘔的情況下打咗半個鐘有多half life alyx,成隻遊戲根本係痴撚線哋細緻同好玩,雖然我玩攞到重力手套亦未打過敵人,但我只係慢慢j 頭段已經j到停唔到手:

1. 平價quest 已經做到手指tracking (雖然唔似index 咁獨立每隻手指都追蹤到)但姆指,食指同尾三隻手指咁分三組嚟track 已經好正)

2. 頭段喺露台落落去隔離屋有隻貓瞓咗喺度,你是但執起d 嘢掉鳩佢,佢會嚇到成隻跑走

3. 水桶入面有兩個爛蘋果,非常精細

4. 攞住d marker 喺玻璃上面可以隨意寫字,還原度極高

5. 見到有d 餐碟,係真係可以好似真實中咁spin 住咁掉出去,估唔到佢物理系統咁勁

6. (唔好笑我) 玩到有度見到張梳化,我真係有一秒想試下坐落去

呢幾年幾乎咩新game大作都買嚟玩,但無一隻好似half life alyx 咁震撼

我覺得如果你原意花一皮買張gpu 玩ray tracing, 就更加無可能慳呢三千幾蚊唔去玩half life alyx
咁量地都要娛樂食飯的
連到但再低清D
睇咗各位巴打意見,即係用htc vive再搵公司develop stream vr game算最好?
steam,唔係stream,好大分別,不過唔急既話可以睇定啲先
可能HP會搞?無人知
訂咗部HP Reverb G2,本身有部Oculus Quest,有2080 Ti唔玩好似好嘥料,等緊隻 Star Wars Squadron
我唔願意花一皮買gpu
其實我都未開始搞,預計會係一年後嘅project,都明科技嘅嘢係可以變化得好快,但要開始物色定contractor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞