喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
坐係位都玩到, 佢預你可坐定定唔郁咁玩, 只係音樂GAME除外

但次次玩完個人都唔知飛左去邊
有嘅 少囉
始終非stand alone headset
都冇乜野可以update
十年如一 乖乖地做返個連pc嘅vr headset
questest都加左好多功能, 戴住可睇外面, 手勢控制, 已經屌打S

玩玩吓個人唔知去左邊, 個透視真係好有用
就算set左guardian都要小心打爆電視

我匿係房背枱對牆玩beatsaber
有時都會唔小心行太前一野斬落牆到
花鳩晒
rift s day one已經有透視啦
好似係 至少我上年買個時已經有
黑白色咁解
少少感受啦:

1. 原本見到堆教學我都知會出事,因為版本問題其實呢類第三方支援好易outdated 用唔到,我頭先試的時候例如教學話個5位digit 喺下方,其實我個version 個code 喺撚正頭頂

我自己好怕非官方workaround ,始終變數太多太花時間研究

2. 戴眼鏡好難玩,換咗con玩真係天堂同地獄

3. 當我試project cars 入到賽車視點玩咗五秒,我已經有暈同想嘔的感覺
我見廿凜呢兩日買完又裝到,又問佢攞埋教學,我先膽粗粗買嚟試

果然如我所料本來人哋整一陣就可以的事,我搞足兩個鐘

同埋我想講佢解像係好過PSVR,不過都比我想像中粗糙
頭暈慢慢就慣 不過頭暈都有唔少關隻game設計事
自已玩boneworks完全無事
但係玩隻Arizona sunshine居然會覺得暈

眼鏡就睇你想每想都帶con定去買副專用眼睛
專用眼鏡 選錯字
5秒就暈
我見過有d短片有d vr game 可以鳩打喪屍

攞d 喪屍嚟虐殺

又有d game 可以亂咁打人

有無咩vr game 可以鳩玩fool around的?
想問下你哋有冇專登買一條Quest駁電腦線
間房好細想買返條長少少拉去廳到玩類似Beat saber嘅game
音樂game買番quest版
其他PCVR game 用VD,真無線
試下玩beatsaber習慣下先?
八月先有
又返咗貨,不過已經係下一水

用慢運隨時八月下旬先到
已經冇咗
香港買炒到貴到傻的媽個仔
其實比快運貴幾百啫

唔止香港缺貨,根本全球都缺

呢個升幅比ringfit 不值一提啦
vr新手
我玩game無咩會頭暈,試過頭暈係部PC無啦啦 lag機先突然會暈,基本上wifi 連速8xxmb係好順。

仲有係除左揸飛機真係好暈,真係想試下4K眼鏡揸飛機係咩效果,要換埋3080ti先可能推得順,係youtube見人玩F18係航空母艦起飛真係好正

等3080ti, 加下代quest, 又準備破產
你好似玩咗好耐VR
琴晚終於fix好用pimax 5k+ vive手掣lost tracking問題,煩左年半支那qc
用緊r5 3600+1060
開Mid無drop
同埋發覺m2 ssd都好緊要
hard disk load唔切原來會drop frame
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞