喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
第一日就玩下教學
quest demo game先喇
樓主chur到
當年屋企有個未夠一歲的bb

仲有個呢個星期要考試的小學生喺屋企

你就明白每分每秒都好緊要

其實我未買到機,就咁睇個教學,我都覺得出晒事

我仲以為有實物喺手就會易明d
我都係一次,但為時兩個鐘
我買返嚟主要用途係玩steam vr架

試唔到就要掉咗佢
唔知依個post既人入左tg group未,不過都係到講下
quest最爽係可以暫時解決土地問題
我地推薦去book有冷氣既壁球室
拎隻4g/5g wifi蛋,5分鐘內可以setup好
超大既play area(對比大部份人屋企)玩PCVR game
其實主要原因係肥花賣家話三日內有問題有得換

三千幾銀唔work 咪67?
爸打有無試過用quest 係電腦玩vr 果時個控制器無反應,明明係著到個steam vr 入到vr mode 但係個控制器無反應玩唔到。
elite咁貴 一定係買index
elite嘅唯一可取之處係可以用htc個wireless adapter
個舊嘢都幾大舊下

同埋仲要打開電腦插pcie

我一部機 sli 無slot

另一部 itx都係無slot

HTC 成舊嘢都好累贅,我好快就ban咗HTC
我指連上頭個舊接收器好大舊

行pcie 唔行usb真係好煩
不過對比其他vr,quest/riftS真係一闊三大
啲必要既配件半舊錢,槍托又半舊錢
軑盤又一舊錢,hotas又一舊錢
haptic suit又一舊錢,yaw vr/kat vr又一大舊錢

如果一開始就買index,應該會覺得啲配件好平
HTC: USB唔夠頻寬
Oculus: 我地今個更新……USB2.0都可以用link啦!
有d game好似要用返鍵盤玩
htc個邊好似冇compress過 好似係
同埋都好幾年前出

你班仆街係到屌htc 我仲用緊htc手機架
Project cars 要插手制
人生唯一一次用HTC就係當年部Samsung galaxy 跌咗落公司廁所但又未壞,當晚就去先達放咗佢出過部HTC DESIRE HD

但到依家我都唔明咩係HTC SENSE
依家有乜辦法可以睇返5個數字嘅code?我都未link手機...
原生Android好多都參考左htc sense
好似係
近年就算啦 唔好提
HTC SENSE姐係佢個手機UI
我搞咗好耐唯有hard reset 部機

你有咩方法請你教教我
我曾經好鐘意htc sense,但係自從王雪紅話HTC係中國公司,為中國人開發之後,htc sense就冇左htc sense既味道,變得好似mi ui
agger,依家原生android仲有一陣htc sense既味道,google之前食左成條htc design team

https://www.forbes.com/sites/ryanwhitwam/2018/01/30/google-completes-1-1-billion-acquisition-of-htc-design-team/#2c1cfbd1cb1e
唔覺有乜分別喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞