喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
例如oculus rift s 或者Samsung windows mixed reality 咁

比較想買d 無external sensor 的VR , 但喺香港真係唔知可以去邊度買
eBay囉 無官方渠道架
美/日 Amazon 買Oculus
Samsung odyssey + 好唔好?
即係除咗HTC唔駛旨意買到行貨?

其實HTC個隻我都喜歡

但聽聞佢無external sensor 個隻手制track movement 好差
Amazon 無rift s

得newegg有,機價4000 運費1000
即係唔係正價 主要因為武肺無貨
咁係咪應該等下先?
美森有128gb正價
無野睇左quest
rift s好似無
呢隻stand-alone 連電腦玩steam vr 好似好麻煩下喎
係呀,我買嚟想玩steam vr
rift s係連電腦
quest係stand-alone, 但都可以有線/無線連電腦玩steam vr
樓主都可以考慮下hp reverb g2仲高spec過valve index仲平啲
但要pre-order

利申用緊quest, 無線玩vr真係另一個享受
我有幾樣限制的

我唔想要external sensor

我想玩half life

我兩部電腦都夠晒玩VR, 但我放電腦個位喺屋企角落

所以要拖出去廳中間玩

Quest 連half life 好似好麻煩咁
如果你router正常唔會太舊
基本上你quest可以用VD無線玩half life 好順的

會唔會咁諗 你玩有線先最煩
唔用VD 你用link cable 3m唔夠仲可以駁長 同埋一條搞掂
係Amazon 買咗oculus quest
不過預咗畫面起粒
廢事起手就玩Valve Index/5k,8k VR
唉,其實我都只係身痕
起手買quest的確係好選擇
而家好似得quest 用正價買到
玩到half life?
yes
緊係玩到
講到我地厄你咁

SteamVR已經fully support quest, icon都有埋
呢隻出名tracking垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞