喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
求TG link

射到冇彈隨手拎雜物/用槍打屍 爽到仆街
搞到之後玩alyx點好似差咁d
如果alyx有boneworks物理/近戰系統就
bonework都係要時間
優化點都唔夠HL:A做得好,睇下條team既人數就明……
boneworks玩得耐會暈
boneworks係玩到
你覺得現實可以點 就可以係入面試
最新個更新 都幾好玩 用支木板槍起橋
quest store game係downgrade哂
試下用link玩steamvr先
條片
兩個畫質好似有段距離
同埋rift S可以唔除鏡睇外面環境 好似係
睇完想重玩一次
之前都有少少lag 依家換左spec
同埋玩完先知要收集完野 sandbox先會出
Rifts得既 quest都得
Quest得既 rifts未必得
冇留意好耐
rift s係咪仲係唔會有hand tracking
Yes, no chip for that
我game 都未入,只係試咗介面

又話downgrade 咁saber 我買邊個版本好呀?

原本想stand alone run
你可以睇下The climb, pcvr版vs quest版
quest一樣玩到哂
你可以買quest版 佢會送oculus store版
因為有啲game有cross-buy
beat saber我諗都係買quest store版喇
呢啲特效唔會有太大分別
緊係買隻最低latency
音game呢啲standalone正路啲
不過冇記錯quest版冇聯機同播片mod
即係quest都有passthrough? 我考慮Rift S好大可能都係呢個
不過我淨係玩PC game, 所以其實都係要連住條線?
咁好似rift S好d
淨係玩PC game 又唔想試下無線經VD玩pcvr:
rift s
想試下有線/無線玩下 (quest game/pc vr game):
quest

只玩pcvr rifts好處係高hz啲既 80hz
無線quest 最多用到兩個鐘,同埋好似比rift 重少少

老婆用電腦就feel 到 無線既可貴
綁隻尿袋係後面 做重量平衡+延長續航力
rift s RGB mon好似會清d
巴打極致,不過我玩兩個鐘會嘔,成世仔都未試過打到嘔
我玩兩分鐘已經暈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞