喺香港要買VR headset 可以去邊度買?

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
一直有留意美森
QUEST而家冇正價啦
正價係31XX 免運
正價唔係399(64gb)499(128gb)咩
不過64gb冇貨了
64GB 夠用有突
好彩我買到64gb
我多數連電腦
想玩既直接買喇 自己上二手網睇
唔岩玩實放到
htc 香港應該有行貨架
想買rift s
但美森唔送香港
日森f5完就冇貨
唔係話你呃我,咁我都要做準備功夫問清楚先俾錢嘛
差得過HTC COSMOS?
點都唔會去qculus買game, 又貴畫面又差,有steam版一定買steam, 不過樓主唔等埋hp果隻出? 雖然係有線但清好多,quest真係太濛好影響游戲性
我都怕濛
如果上咗癮就換4k/5k/8k RGB VR
癮已上,岩岩玩埋模擬飛行,但個dcs world又真係模擬真實panel,oculus D字真係完全睇唔到,要烏低個頭去聞字

加埋套thrustmaster A10 controller 單係記熟D制都分分鐘要成個月時間
如果quest 用RGB MON應該OK清
最衰用pentile
不過好似支援REC.2020色域 同埋真黑色
就到手
網上有人教quest可以加高D revolution, 但未試同講好快無電,雖然每次都唔玩得太耐。

Quest我都覺太重,但咁多部已經係佢最輕同發熱最輕微,其他index果D自己加散熱扇先得,review D人講唔係熱到起霧就hang機
玩F18 case 3 recovery擰到頭望真係爽到痴線
dogfight又可以望住敵機黎控
btw 第1次VD玩dcs真係感動到喊左出黎
用有線連電腦 邊差電邊玩好似問題不大
但重量真係唔知點算
quest睇下FB網好多人改加重後面去balance
可以一試
後面綁個尿袋做重量balance 同加強續航力
買quest好過rifts
無線真係好爽
我係日森買
quest 會唔會好濛?
都有啲矇,始終都係中階vr
但我自己接受到
打機唔特登留意的話都唔會點睇到screen door嘅
super sampling加到1.5
今晚試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞