[良心經濟圈] 英國物業篇

809 回覆
661 Like 18 Dislike
半年可能得 但1年就會好少少 如果可以full pay既full pay左先 之後想做第2個物業先re mortgage
有 小弟正是
你TG我
係 你要adjust到 我有一排坐一個鐘車番工我覺得冇咩野
thank you very much
$$$
我知道我見到
我欣賞你
但係香港點死我都唔會心痛 就算無送中條例 無國安法
細個受家庭影響 加上自己係英國生活咗咁多年
從細個我都好憎支那 好憎香港
幾年前我真係唔明D港豬可以北上一日遊
自問未去過支那 亦都無回支證
目標都係係英國長住 永遠唔會再去香港
user doesnt seem to exist
留名等樓主睇講租盤
唔洗客氣 要再問我野 你知邊到揾我嫁啦
錢呢D 你肯做就會揾到 唔好當英國係香港 香港你揾多多都唔夠你住 但英國 就算你低收入 你都可以有一個好美滿既人生
我都想知

Trafford, Pomona, Salford 邊度好啲?
各人都有自己既睇法 所以冇岩同錯 你有你既經歷 有D野 自已舒服就可以了 唔洗太強求 加油巴打
唔該晒
有心走就會睇,無心睇就移民都收硬皮
我盡快啦巴打 番緊工 做埋d野先
話無呢個 username

百零萬係新樓黎架原來?
想問下做mortgage 係要搵左當地銀行估價先,定可以搵香港銀行?

收入大約要幾多?月供價嘅3倍夠唔夠?
巴打 好老實同你講 我本身唔係做開mortgage 所以再details既野我比唔到你 但係你所講既情況係有既 因為本身有個Loan係身 而佢份工過唔到佢測試係做唔到mortgage

用一個overseas investor黎講 成數做到7成半最高 年期要睇你幾大 一般都係做個25年既mortgage 收入來源係英國以外 最普通會問你拎公司contract source of funds bank statement做proof of funds 糧單呢D 再details就唔知了

手續既話我做開就係有個mortgage broker去幫你揾最好既offer 跟住佢會教你每一部要點做要比咩documents etc 呢個broker係connect去全部available 既bank 幫你揾mortgage 當然都係有個費用係到 如果你自已有做開既bank都可以自已去揾佢地睇下做唔做到over seas mortgage.

外國人買樓既stamp duty 我有回過岩岩 唔介意既話上去睇睇 我遲下再出post 講
三個地段都差唔多wor ching
多謝巴打
邊度好住啲? Pomona 係咪re-developing?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞