[良心經濟圈] 英國物業篇

809 回覆
661 Like 18 Dislike
重申一次 我呢個post 係冇推薦過任何樓盤 如果見到有樓盤/pm我既時候我有sell盤/見到我fb有賣緊盤既話 唔該cap圖
Ok
thx巴打

如果去到英國之後搵份30~35k工作,俾50%mortgage 買大約300k既屋既話,你認為要做幾多年後銀行先認為我夠credit 會借錢比我?

如果買完一間300k既樓,之後想去細落黎既地方買屋做investment,都係預50%mortgage 既話,銀行又會唔會唔批?
做教育界,所以無咩特別技能,去到英國好難搵到呢個人工
純粹係如果我有大約250萬港紙既話
係咪都好難係英國settle到
投資自住兩用嘅話Bromley by Bow區好唔好?我見出入市中心同Canary Wharf都唔算太遠,不過要等stratford同Canary Wharf fully develop之後先有機會升,同埋唔知治安點,我見附近仲有好多貨倉,依家入住會唔會好危險?
學到嘢有價位參考更好了
Push
最少都要一年既credit score先會做比你 好睇個lender點做

你買完300K 可以做個Remortgage去做投資
你買要肯放下身段或者努力D去試 應該冇問題

可惜我唔知教育界點work幫你唔到
個人覺得ok 但係London我本人唔算太熟

去過下Stratford 同Canary Wharf 其實都算好住

睇下有冇巴絲幫到你
你比你account我
多謝 唔屌我賣樓狗我已經好開心
上rightmove 望下
廣告見到Manchester 22萬鎊新樓 okay 嗎?
唔緊要,其實我係諗緊有無可能full pay到一間ok既居住地方,然後打工搵生活費
二三四線城市都無咩所謂
英國full pay 買二手樓值唔值得?
二線城市二三百萬嗰啲
想問下bristol 果邊生活指數如何?
推唔推薦?
lm
上埋Carlisle 睇牛算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞