[良心經濟圈] 英國物業篇

809 回覆
661 Like 18 Dislike
一分錢一分貨
去到唔做番solicitor

我就好機緣巧合咁做左呢行 如果真係想入行 搵多d當地既agent公司 都幾經常open
Liverpool 住起上黎 冬天好凍 accent難聽 (個人意見)個城市唔係特別好 地理位置都幾差

Birmingham我自己覺得黎緊5年黎最大投資價值既位置 住既話 暫時未夠Manchester 發達

Brighton PortsmouthSouthampton都好似 如果講靚 應該係Brighton
2千萬到
有爬文wor巴打
巴打好強
買樓花既話 香港agent都幫到你 二手就英國會好d 發展商另外個巴打同你講畫左
好主要真係睇bc 但係一日政策未confirm mortgage個邊都唔會知有咩變動
琴日pm答左你巴打 唔答多次喇
1)sale 同altrincham
2)好既都有好幾間 好似Sa-boy 唔好既 好似B—ech, *1
3) 睇你住邊 一般唔洗 有tram
4)一般都有晒一條龍service 但睇公司
我做開就係fullpay比律師個client account
capital gain tax就剩係會賣樓apply
睇邊間
250可以住centre啦係Birmingham
4)一般都有晒一條龍service 但睇公司
有無邊間recommend or 搵你?
可唔可以搵你TG傾
https://t.me/wlccc1
Birmingham
HS2如期完到先算,以network rail 同DfT往績,分分鐘delay 10年。
Brighton 去London bridge 搭southern / thameslink 都要超過個半鐘,未計搭Tube 用訛嘅時間,絕對唔啱London 返工嘅人。
揸車peak hour唔塞死你都泊到你窮。
想問下如果曼市樓價,市中心同市郊樓價差幾多左右? 同距離差幾遠?
另外上網邊度有得睇樓盤
請問好在邊方面
如果本身做建築業,註冊晒又係持牌人,有晒英國認可建築學證書,喺香港都可以用英文同鬼佬講工程,過到英國可唔可以開公司接維修裝修做?使唔使牌照定係打工去做監督,英國買五金物料去開工又易唔易。開公司請番香港人班底都好吖

邊個城市最需要建築業人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞