[良心經濟圈] 英國物業篇

809 回覆
661 Like 18 Dislike
睇下你買咩 樓花就實價黎 有D做auction 有D係鬥高offer
英國developer同香港有咩分別?
我自己出發點就係想幫下D白紙一張既手足姐
如果你要成為我客人我都冇咩所謂 剩係問野既話 都好多巴打PM我 我答到都會答

我下個應該會做renting 而家唔夠錢唔緊要 做到BC既話 好多scheme 幫到你
二三百可以做到兩房單位 600-700呎都有

放租6% gross 照計
不要提了..
我唔想誤導左人 要個價表既話我要做下research 先做到出黎 我岩岩講既都係大概嫁咋
多謝巴打
唔緊要呀 真係得既話方便d咁解
多謝呀ching
新移民係咪住flat好啲?
想住house但係成日見俾人爆格
兩個方法
1) 租住屋等搵工後先置業
2) 用而家既工 買左物業 先至離職去到個邊再揾
多謝巴打
想問讀商科係英國係咪好難搵到工
唔一定係超級有錢既人先做到
價高者得

其實係有嫁 如果你上right move 睇 有D係明價比你 但好多都想做價高者得
都俾d建議,想了解下外地人搵工就業會唔會好難,同埋英國經濟好似都麻麻地,個經濟環境係點?
Thx
我試試佢 寫低左大家既要求 希望做到
爆格呢樣野好難講 所有好多巴打睇治安 有時你未係個到住過唔會知咩感覺 冇話flat 好定house好既
睇能力啦真係 商科都可以好易揾工 同埋如果係商科 Birmingham 同LONDON都係你首選
咁講啦 武肺係多左人失業 但係同一時間地 英國gov 出既招都幫到唔少

一個外地人去揾工 如果唔係高要求既話唔會太難 最主要係你肯唔肯試

你揾到第一份工 第二三四份唔會太難
唔係假既 但係你當佢60000 起價 D人去睇 睇完落offer 個landlord就會再睇下accept邊個offer

如果買2手樓既話要留意既野好多 包括佢外牆有冇問題呀 過唔過到防火條例呀 EPC COUNCIL TAX 個LEASE重有幾耐等等

我黎緊應該會做一個睇lease要睇既重點等等各樣野 會煩少少呢樣
New Malden同Colindale覺得啲社區配套邊度好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞