[良心經濟圈] 英國物業篇

809 回覆
661 Like 18 Dislike
Salford castlefield town centre deansgate ancoats
喺市面上搵到好多 我自己冇盤放 都唔會放 因為你有追po都見到我比人狙擊 所以你可以Google下再問我意見
international既interest一定會比local高 呢樣係邊個地方都會有咁既情況 無可避免 所以我都係建議租樓 穩定再拎mortgage都係一個好既choice
唔會 一日未係英國公民都唔會有
2百幾萬 近3百 可以買到Birmingham Manchester既flat mortgage要睇你既background
唔明有咩問題,各取所需姐
又唔係偷呃拐騙
呢個年紀唔係網上做生意死得啦
如果有50萬左右

想買二手平既 有冇介紹 1人住

按揭要點做架 香港做野都做得?
想問下,有車牌,過去英國買部車渣uber或白牌車有無得諗?

同埋,如果我過去做野5+1年,拎左BC先,係咪到時我香港既老婆同個仔可以直接就轉到BC?
感謝巴打
留名
推 香港自治法 全民舉報警渣有責
舉報熱線: https://tl.hkrev.info/contact/

金融戰線 BNO平權
永久離港 和你提清MPF
巴打 見好多都係一間terrace 拆開幾間studio 租 如果買間terrace 租房俾人有無得搞 會唔會有咩hidden 野
London Greenwich canada water附近掛
係咁嫁啦 不過巴打唔好介意 我都冇盤放比你 兒登勿認真 你有唔明可以TG我 睇下幫唔幫到
50萬既話如果唔係大城市 可以做到 Mortgage就要睇你background
Uber 都幾好揾聽講 未試過唔知 不過uber使用者比black cap 多

應該可以? 答你唔到 未出details
Cafe 同super market 周圍都有 Cafe係其中一個最多既鋪 所以唔洗驚 你英文夠用就ok

租屋方面 兩者都可以 一簽簽一年 你揀錯都幾慘 我會打篇教租屋
呢D 叫HMO 要睇番個盤洗唔洗拎牌做 同埋過程好煩 加上唔係個個地區都做到HMO
我細細地都夠 liverpool或者曼徹斯特算唔算大城市

400呎左右都夠曬

如果有親人擔保 會唔會做到 講緊擔保果個有好多物業係香港
thanks 我見hmo 係share bathroom and kitchen 但我睇rightmove 好多係獨立廚廁 果種叫唔叫hmo? 會唔會易做啲
都一樣 其實佢難唔係個間隔 而係佢個本質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞