[良心經濟圈] 英國物業篇

809 回覆
661 Like 18 Dislike
謝謝
唔知當地人會唔會覺得呢種單位好cheap
但住慣香港既我覺得如果內籠執得靚靚仔仔既話其實都好似唔錯
當然而家都係紙上談兵,無親身去過
係咪環境治安差?
如果想治安好,fot小朋友讀書最優先,巴打有冇建議?
Salford Trafford Ancoats casttlefield NQ
都真係幾 個到d人比我感覺係幾有錢
Southampton 自己未住過 但我自己覺得地理位置差 可以入tg問下有冇巴打係個邊住過
https://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/54541860
£40,000
想買間呢D自住,有無伏?
係 呢樣真 我係Sheffield住左3年 由佢冇支那住到有支那 只係3年既事 真心個city好靚好好住
當然啦ching London之後 就已經Manchester
唔會 因為有d studio都唔細 只係 studio有時租金平d 岩學生住 當然有得揀又唔差遠 都係揀番1 bed
超差

有冇咩preference?一定要London?
伏唔伏就唔知 因為你要問佢拎多d料 我先知

但Liverpool都住到咁遠
Stratford 都算係 East London 重點嘅重建區,本身治安麻麻,不過交通同購物都好方便

想睇波嘅話西火腿球場就喺隔離,因為咁所以weekend有時會勁多人
ching
你喺Sheffield讀書定做嘢
好耐以前住過好短時間
相信宜家改變會好大
未去過英國,睇距離揸車都係廿幾分鐘到市中心, 自住平少少
另外買間呢D收租,呢D拍賣價係咪堅咁平?最後係咪幾倍價?
https://www.zoopla.co.uk/for-sale/details/54541676?search_identifier=01d2e8829dbc7f4711e7bdd30e7d331f
呢個真 weekend真係好多人 不過 我對上一次去 佢附近發展得都幾快下 佢既樓盤有番咁上下質素
讀書 不過都5年前喇
唔洗諗拍賣 拍賣80% 都係live auction auction有時可以執到平野 但係前提係你要做足功課
自住既話 跟番自己喜好就好了
如果去英國住
我估Sheffield都算係一個好地方
Description
Entwistle Green are presenting the opportunity to purchase this four bedroom family home being sold with no ongoing chain on a 40% shared ownership basis

咁寫係唔係即係個價得40%業權? 咁即係點?
唔係,主要係樓價唔太貴,小朋友讀書可以,治安可以(最緊要)
可以遠少少,但希望城市係揸車可到嘅地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞