[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(30) 5.3 水晶之殘光 即將來臨

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
如果去NA/EU區既話你要考慮埋時差問題,
唔係你online時可能d鬼佬訓晒教去到都搵唔到人打副本
同埋就係Ping問題, 香港連NA/EU區通常都高Ping過連日本
呢樣野幾影響遊戲體驗

日本區就應該Elemental DC多d英文人
主線係 打地圖/打5.0fate多數組隊齊齊刷

肝島姐係4.0開放整發光武器eureka weapon 既專屬超大型副本 禁地eureka

一個島可以容納144人 玩法趨向原始既打怪升lv 而島上亦會刷新d大型boss供全島玩家一同擊殺拎exp同整ew既素材

因此玩家之間會頻繁地用大頻交流情報 包括自己瓜左貼座標搵人過黎幫手復活
係咪肝得勁所以叫光島😂
上網睇啲人話要刷幾日😂
心很累
買撚錯左collecter edition
點算
普遍一兩個月左右就肝到一把
肯肝+有人帶就半個月
所以呢幾個月好多人趁5.3延遲 拿拿臨肝埋佢

入到去仲有個56人副本 CLEAR就可以拎埋個座騎
肝一個月
睇黎新手好多野要追
Tonberry 最多英文人 但個個都話伏
Tonberry d痴線佬好多時個語言係寫住E但實際條友連英文都溝通唔到
咁慘 唔識日文冇人權
好想慳錢,得800萬80裝可以點最慳錢

生產係等5.3出新裝之後買套跌價460裝,再自己整上去?再順便整埋戰鬥裝?
放番d 紀念品出去囉,可以點?
我跳左成粒鐘先到頂
呢個真,連鬼佬都係識日文既,仲要係流暢果隻
我發現左個方法都幾平
就係練個麵包師上80
用佢黎交調度品,每個差唔多100白貨,但成本可能千零蚊
480*4+720白貨就可以換到5件套470
無十隻八隻咁多
最多打3隻
某D 關鍵既故事任就可能連續打幾十隻,但果D 多數有NPC 幫手

隻隻輸出都高, healer 都係DPS.jpg

可以同時練多過一個職, 如果係優遇SERVER 建議最少練2職,因為真係太多EXP
去到50打後既副本, 坦唔識玩又或者裝備唔夠會雷到人, 建議一係睇攻略預習, 一係用DPS 打左次, 見過下D 機制先
補就好難雷到人, 除非係極/零式系列副本
排既時間就可以俾你參考下再自己諗, 最緊要玩自己鍾意玩既職
多人時間:(i.e. 19:00 ~24:00)
坦:秒入, 補:秒入, DPS: 5分鐘左右
少人時間(ie. 24:00 ~05:00)
坦:1~5分鐘, 補:5分鐘, DPS: 30~60分鐘
我多數夜晚玩,下午情況係點答你唔到, 估計都係同深夜一樣

好似18定22LV 係第一個副本
空想帳都已經夠肝, 仲要整個幻想盤
g12地圖貴左倍幾兩倍
無buff bard既
平衡調整內容多數完整版patch note先有 等下啦 buff就buff硬嫁啦 buff幾多就
諗起上次詩人buff係個dot+5就叫buff咗 召個dot-5就叫nerf咗就
等10號晚既朗讀會啦
5.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞