[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(30) 5.3 水晶之殘光 即將來臨

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
我同我FD 都DOWN 左試玩版玩,應該點樣開始先好多野唔知做咩,同埋香港人主要玩咩SER,想入返香港公會玩多
機工依家對ping既要求高唔高
試玩版有好多功能限制左, 例如入唔到公會/組唔到隊/交易唔到等等

岩岩入坑主要都係推主線同解藍色十字任
如果有咩唔明可以入第1頁個Discord群度問
好似無4.0果陣咁緊 以前慢半個GCD就打唔到最尾果下
香港人主要起Gaia DC既Ifrit Sever

呢把野有咩特別 60LV裝點解賣到10萬
首先唔知你邊個SER啦
然後重點係因為得返一條友賣所以先開天殺價
以Ifrit Ser黎講把野成本都係4萬零蚊左右
我見呢個系列 其他工具 光銀XXX 都賣到10萬
但其他60LV工具都係2萬-4萬
光銀系列D人買黎投影?
我呢邊(yojimbo) D 50/60/70 藍裝都係賣緊7,8萬
但52/62/72 既白裝仲勁既就賣緊2,3萬
真係諗唔明
應該就唔關投影事
生產/採集武器除左成就果2把發光武器之外應該無乜邊把特別好睇

同埋其中一個原因係呢個系列以60Lv黎講係屬性最高既裝備
而賣幾錢主要睇原材料貴唔貴同多唔多人賣
btw依家入蒼天街升lv都唔需要買到咁貴既裝, 普通綠裝已經夠做
我建議係唔值得買
自由探索拎番黎
拉去市場睇下價 諗極都唔明點解咁貴
放得上拍賣版賣既野都係預左賺錢
越係少人整又唔係必需品既野利潤就越大, 因為競爭細 任佢開價
所以真係唔洗太考究點解咁貴
重點係點解有人買
呃傻仔買嘛,啲人見又係藍色底又覺得好似勁少少咁咪買
係 唔熟行情好易就做左水魚
最on9係有啲野明明搵NPC都有得買,係都有人硬食差價去拍賣版買
呢D係賺懶人錢
分分鐘NPC度買只係100蚊轉個手放上版就賣1萬蚊
特別係果堆透明幻化,永遠都會有人買
有陣時我都會,不過只限製造職有時差一兩個材料飛過去又幾百Gil, 直接買又幾百Gil, 買左佢算數
新人steam岩買想問下揀邊個
兩條code入哂佢落se個ac到
然後直接入驚搞掂
新手想問ifrit好似full左 開其他係咪都得架?
記住搵有雙倍經驗既,真係差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞