[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(30) 5.3 水晶之殘光 即將來臨

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
去到3.0果d龍講野仲難明
一堆thou thee thy thine再加好少用既字
日文其實都係類似, 一堆古代語, 不過夠睇開動漫應該都見過呢D 字眼
3.0開始大量語音,越新嘅版本越多
海盜啲英文仲大鑊佢真係用返當年啲俚語,鬼佬都睇唔明
然後通常都係英字日配,但兩者又唔完全對應,會睇得好辛苦
所以都建議裝中文漢化,尤其後面大量cutscene,比啲英文卡住卡住好冇癮
尋日買完搞到宜家都未開人 打算去GAIA Ifrit
係咪果度多D香港人玩? 應該會用新種族 肌肉大貓
呢度既漢化凈係得win版, mac版你要google下
新蛋應該唔會有伏
但未試過係佢度買game
同埋係sqaure usa 賣,應該都無伏
Mac full screen 好似打唔到中文
逼我視窗玩
發覺Yda好淫賤
D衫又少布又緊
啲拉拉都係
3.0肝武換80粒水晶塵d 材料咁q 貴既...
慢慢儲詩學換算數
我都係,唔知點解full screen轉唔到輸入法
我而家都係用borderless windowed
用D垃圾藍牙KEYBOARD日日刷死宮出技出到手痛
一口氣買左隻G613同隻MX MASTER 3
https://github.com/reusu/FFXIVChnTextPatch
下載mac版,同樣都係要準備果3個文件(上網DL/大陸版COPY)
然後好似係要轉咗日文先睇到簡中
水晶嗰位係我琴晚見到最多人,暫時都無問題。
好有以前玩online game感覺呀!

但英文真係有啲都深,同埋劇情係咪無語音架?
3.0開始大量語音,越新嘅版本越多
海盜啲英文仲大鑊佢真係用返當年啲俚語,鬼佬都睇唔明
然後通常都係英字日配,但兩者又唔完全對應,會睇得好辛苦
所以都建議裝中文漢化,尤其後面大量cutscene,比啲英文卡住卡住好冇癮
請問Mac有無得中文化呀?爬咗陣文,好似得win 先有咁
https://github.com/reusu/FFXIVChnTextPatch
下載mac版,同樣都係要準備果3個文件(上網DL/大陸版COPY)
然後好似係要轉咗日文先睇到中文
調查員任務又幾抵死下
我覺得似中東多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞