[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(30) 5.3 水晶之殘光 即將來臨

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
之前玩左一排
50LV左右副本開始難,睇完攻略未試過幾次唔一定理解個機制
英文唔好日文唔識,滅團之後溝通唔到好大壓力
玩緊嘅巴打英文係咪都有一定程度或者直接識日文?
尋晚先完4.0, 要係11號前玩完5.2, 應該要放棄全職業一齊升
之前多數玩黑騎
咩副本唔記得左啦
睇攻略有時唔實際應對過嘅成日記錯應對方式,做錯野好大壓力
最印象深係好似3x定4x左右玩龍騎打唔知邊個副本,尾王好似會call隻小怪限時殺唔死就滅團,啲人叫我放LB殺小怪但個陣我連LB係咩都唔知搞到根本睇唔明佢噏乜
前期副本唔洗比咁大壓力自己嘅
擺定啲Auto-translate係hotkeys講初見同Sorry已經夠
So far見到大部分人對待初見/草玩家都好寬容
我估你係初接觸50Lv解放既極蠻神副本
初接觸真係會連自己點解死都唔明

唔知你玩咩職, 越後面其實係都係得坦/補職比較有需要溝通下
DPS職只要你識打真係可以成場唔洗同人溝通

遇到溝通唔到既問題真係無辦法, 或者考慮JOIN香港人團黎玩
有好多巴絲打即使係日文/英文苦手都會出去街團玩,
遇到有唔明既地方多d問下人, 預習充足d做足準備就無咁易雷到人
一般副本應該唔難, 亂打都過
你講緊極蠻神/零式? 呢D 死係正常
我跟隊半固定團玩下限ITEM lvl開荒零式副本, 每日打個半鐘左右, 平均都要1星期先打得嬴一個,講緊係連續日日打,仲要人人都有預習攻略

我就識睇日文, 打就慢, 都叫勉強溝通到
但明你情況, 打呢D 最高難度既真係溝通好重要
頭頂有草真係無撚敵
我都唔敢清果d高難度副本住
打完主線先再諗
好多人掂都無掂過高難度副本就80
咁坦初見係騰雞D 莫講話極神 50LV D 4人副本有D都幾難搞
我重有十幾個副本任都未清就快完4.0
之前我日日拎DPS排50極蠻神打左5隻。
每隻re驚re左成粒先贏。
有人話點解咁低機率都中到極蠻神先知原來係排日任被我伏撚左,我先收手
咁中?
日任應該無極系列架喎
google左下好似mentor日任會中極蠻神咁睇黎我好似可以繼續去伏人了
多謝
仆街岩岩決心返黎玩LOGIN之後禁左個咩回歸者支援,裸草變左朵花點算
恭喜你,你已經成為左mentor 啦
mentor 係王冠, 花係Returner
估唔到個Eorzea Cafe直播都幾好睇有無人都睇緊?
link?
好睇咩?
睇左幾分鐘都好似幾悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞