『薪火post』BNO 續期資訊(87) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
佢打黎問個人資料,即係未cancel,你係肯定你有過bno就可以申請,唔係就繼續等
但係有咩正當理由只係申請香港永久居民身份證先
有13本了
oh...因為我未搵到副簽人,所以未process入去
入到去就可以揀paper form,然後副簽人係可以唔係現居uk?
睇DOC
okok thanks
你可以SAR問吓
on9

最重要個樣你唔中去送錢

Thank you United kingdom 😭😭😭🤩🤩🤩

After these five years, they will be able to apply for settled status and, after a further 12 months with that status, apply for citizenship.

https://www.gov.uk/government/news/uk-to-extend-residence-rights-for-british-nationals-overseas-citizens-in-hong-kong
想請問下,特區過左期
可唔可以用過左期個本特區寄過去
無爸爸媽媽出世紙,Apply果陣有講點解無,但無另外寫信
姐係未REJECT喇
睇DOC
巴打你搵唔搵到paper form
我禁來禁去都未搵到
一開5
等佢mail叫你補文件先啦,正常你寄到本過期BNO去好小會失敗
佢收左你錢, 收到封email 再login 條link 未?
我冇正式交申請(因為未搵到人),所以睇唔到
根據巴打個doc,應該響online隔離就係paper form
我睇uk.gov個Q&A完全冇提及有paper form,到底係正常一向冇提,定真係有野改咗
DHL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞