『薪火post』BNO 續期資訊(87) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
期待你開箱文
可能係DI,我都有本雖然我係香港出世
屋企人永久居民之後都無做歸化,已GG
我係都無得續因為果時無做歸化拎BNO

祝你好運啦巴打
以前年代,一般普羅市民,有黑印身份證,做永久居民已經好感恩,申請入籍歸英係唔現實一回事。我哋依家用自己智慧水平,搵兩個英籍朋友簽名推薦有幾難?以前父母,但求子女香港出世,佢話有英籍夠啦!登記bno呢?無錢點登記?而且英國真係再管唔到香港,97後人人揸本特衰,感覺良好,幾多人以前揸CI,依家有護照喎!有時都無得怪啲父母嘅。
岩呀,果時落到黎佢地搵到食已經係滿足,字都唔識多個點會識攪呢啲
依家怪黎都無用
其實就算果本係BDTC或BNO,97後出世子女都係無得拎BNO。

如果係BC或其他國家護照就唔同講法
佢本野係咩都冇用喇如果你97後既話
有無人今日 doc received ?
幾號簽收?
8/6簽收,今日updated status
用咩速遞公司寄?我係到諗佢會唔會跟速遞公司處理

8號簽收 轉左process
我用DHL寄,8號recieved
今日仲未有update
Stephen Jones
有無情況一樣既巴絲
唔知今晚BJ有咩講
8號簽收左先岩
8號 DHL A.Dower簽收都未更改status
12/6 簽收,岩岩更新 received
同你完全一樣,好心急...
我5號都未有update..
係咪係時候打個電話問下?
Wtf 8號仲未update
有冇人一樣10號簽收?樓上12號都更新左…
用fedex
我打過去HOME OFFICE ,佢話好多件,一般收到件到拆件SCAN要2星期左右..我話超過兩星期佢話要等耐DD~ 問都唔洗問我個PEX NUMBER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞