『薪火post』BNO 續期資訊(87) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
佢都未知自己有定無,SAR其實一次過做埋父母會方便啲
中身份證大法
SAR自己話冇
先SAR父母
我仲問緊SAR,我一開波就比埋父母資料比佢,佢要兩老的授權信同passport copy
Same same
樓上11號簽收都轉左 我地8號仲未轉 公平咩
屌呀?
我9號簽收重未received
咁應該無了 唔該巴打
出世紙唔係established
DHL寄 6月8簽收仲未有status update 有冇巴打絲打可以提供果邊既email或者電話等我問下咩情況?
我8號簽收都係仲未received 公平咩?
睇DOC
Same la 8號都仲未update received
8號仲未update
你出世時,父母唔係永久居民?
6月8號簽收 岩岩打左去問status 個職員話未scan 叫我等埋今個星期 再冇update先下星期再查詢
即係要等一個月!希巴要改改置頂預算時間了,改為最少等一個月吧
巴打, 我剛剛5分鐘前收到SAR結果了,

"Following a search of HM Passport Office records, I can confirm that there is no record of
any passport or application having been made in your details, however you were included on
a passport on (****date****) unfortunately, the passport number has not been noted."

佢confirm左我冇自己一本BNO,
但原來佢地都會check到係唔係included child,
只係提供唔到相關的passport number
HMPO簽收後30個工作天內更新
終於批左 感動

有冇圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞