『薪火post』BNO 續期資訊(87) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
咁快又話等2-3個月嘅
有藍絲fd想續bno 但條友做工聯會幹事
請問可以點樣舉報佢?已經cap低哂證據
我之前申請會另外搵張紙mark返 個list 解釋返呢份資料係咩黎 每份文件上面寫返個小數字 要對應返個list
Not possible lah after 97 chinese already
97後出世/到港就已經係中國,已經唔係英國屬地

等美帝營救吧
份文件英文嚟,你覺得人哋唔識睇英文?定係你想交中文文件?中文文件算把啦,交唔到寫信解釋。
咩綠色護照?你講中華民國護照?定係講CI?CI唔係英國國籍喎,而且97後出世都同殖民地無關啦!由頭到尾一世中國人。
你咪去新成立嘅國安署報報佢囉,話佢私通外敵!即刻送中!
當時夠資格申請,都要主動申請歸化英籍先有BNO攞
Bdtc一係藍黑色一係紅色
97前無轉bno就一定冇
英國護照得藍或酒紅!綠色兩本,一本叫CI,一本叫DI,內容講明與英國國籍無關,不過因居於香港,發本旅遊證件俾佢哋,全世界要簽證。BDTC邊有綠色過?你不如Google 一下圖片把啦。揸CI或DI,多數都係中國籍,歸化咗英籍就可以憑BDTC 身份去登記申領bno!

你唔好諗bno喇,諗過其他方案攞外國護照囉。
即係DI!仲衰,連永久居民都唔係!
報告番:
補交文件,份文件唔會隔離14日。而且佢地收到會好快approve。
8/6等下啦,大把人都係咁
基本上係一收到即批,所以可以電郵去就電郵,寄去係相差在PE有無返工同內部交收啫!BTW你要補乜?
補無剪角BNO
硬皮定軟皮先?硬皮嘅唔使諗喇!

BTW會唔會係一本非英嘅外國護照呀,可能好嘢嚟喎!
報晒MI5 同国安署
等佢兩邊都冇得走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞