『薪火post』BNO 續期資訊(87) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
16 Like 9 Dislike
跟系統啦,佢個系統不斷改善中,舊有嘅問題有啲唔會再問都唔定。
我明白有排HMPO先會confirm收到文件
想純粹問一句 求個心安 有冇人係HURLEY簽收 我睇左幾個post都好似唔見呢個名
我試吓重新再填多一次先
唔該巴打
有冇巴打試過唔係張list既專業簽副簽都得呀?
國籍行先,正當職業就得喇!
下一分鐘後,會唔會熄登?
分佢LM, 97前既英藉係天生擁有ga
公布左條文會唔會有多返人
黨安法英文版已有,唔該廣傳出去!!
https://lih.kg/2087416

Share 埋 呢條tweet

https://twitter.com/stuartlauscmp/status/1277985831085576193?s=21
一定會啦
出境個時逼你放棄一本,否則當勾結外國勢力
我都係11號fedex簽收 不過未有聲氣
呢個po算唔算勾結外國勢力
有冇人可以講下自己影相有咩竅門
頭先試upload一張上去俾佢話poor
係咪塊面唔可以光到白
Econ 其實都有嘅,不過有機會去廣州/仁川/東京轉機,會遲3日。
Thx。平過DHL好很多
Ups都幾好,都係兩日就寄到簽收埋。
$227。
5月中到而家都未批
剛試行左個系統填資料一次,
佢完全冇問及我係咪include過o係別人passport入面ge? 我見doc有果條問題, 依家填又冇左

個email超普通, 完全冇提過父母,
想搵朋友醫生副簽 但怕hmpo會打去煩佢

Professions that are not accepted
Your countersignatory cannot:

work for HM Passport Office
be a doctor, unless they state that they know you well (for example they’re a good friend) and that they recognise you easily from your photo
咁咪寫識佢嘅理由寫detail啲囉
真朋友嘅話唔會介意呢啲小麻煩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞