『薪火post』BNO 續期資訊(87) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
16 Like 9 Dislike

URGENT!
HONG KONG WATCH NEEDS YOUR DONATIONS!

https://www.justgiving.com/campaign/hongkongwatch2020

應該寫叄拾好過寫參拾
叁先啱
謝巴打
同埋本香港passport係咪影印哂咁多頁就得 唔洗寄正本過去?
寄正本去係擔心要用時無得用啫!一般咪彩影囉,手機影自造文件都得!一版紙上下兩個影像,前後夾埋咪4個囉,即係一紙可印8頁內頁。最緊要影像清晰無過底!封面封底影晒俾佢。
想問下張相用app影 個system話poor 係咪可以照交先唔得再影過?

同埋如果寄成本特衰護照去 幾耐先會寄返黎
感謝巴打!!!
直接手機影唔使經apps!你預幾個月,批咗先至寄返正本同文件俾你,有機會半年㗎,唔夠人返工,香港人又衝衝衝!
明白 唔該巴打
我係用影passport photo嘅app去對位同cut番啱個size 我再試下 再唔得就出去影算
唔好用app cut passport size
用原生相機影半身就得
佢會自動crop
根據hmpo指引,影大半身,唔使跟咩size!系統自動cut,最緊要無背影!
原來係咁 唔該曬 唔怪之得不斷話poor
DHL 8/6 簽收,到今日system 仲未update收到
因為要續都續哂
今日星期日 要慢慢等
3年前自己睇doc續左

呢排幫老豆老母續 玩過個system 見到變左要upload 相
而家冇得直接寄相舖相咩
我見doc都係話可以影完scan
好似冇話直接寄埋實體相得唔得?
有,你英國當地咪有囉!你一係手機幫佢哋影,一係用apps scan實體相,一係影過叫相舖俾電子版本你。
我都係6月8簽收,今日仲未update
幫老母整BNO
係 BNO 姓有埋老豆姓
SURE NAME:CHAN WONG
GIVEN NAME: XXX XXX
但身份証係 WONG XXX XXX
應該跟邊個
唔好意思 想問問改名契係咪要寄正本?
梗係啦
Thanks巴打
countersign個到可以點處理
想唔麻煩FD 因為佢地都好忙
可以點搵人幫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞