[鄴之戰終於打完] 王者天下討論區(7)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
好明顯係個雙面刃黎
如果差幾個, 都仲可以幫你爆, 依家仲有成頁
上一話先講緊進攻力差左
作者格硬鳩up咩廢咗姐...
上場佢地帶住兩隊殘血, 平推殺趙餓龍, 再殺武神, 再追殺李牧

依家話佢地係咁多軍最廢, 根本就鳩嚟
咪就係
武力封頂都比你斬埋
仲有神狙兄弟

所以依家王都軍個個不下武神
係咪鳩睇
珠海平原死左兩個步兵團大粒佬
羌瘣性交續命之後收league到而家
而家多條女只係代羌瘣個位
當羌瘣歸隊之後條女頂唔頂到松左去亥個位都未知
條女點睇都唔似識帶兵
雙弓干斗嗰堆有排都未上到位
乜係咪鳩睇
王者天下打卒不嬲橫斬平a切菜圖
依家有乜難度
依家就係讀者唔buy呢個解釋
咁樣先係打仗
李信一個人打得就要成隊兵一齊勁
又話啲卒切菜咁切唔洗理
咁剩係放啲將軍出去打咪得
十零個人就打完珠海平原
睇無雙睇上腦

我嫌隊兵未夠廢添呀
俾返早期啲戰術陣型我睇好過下下單騎突入斬完大將跟住撤退
咁你作者打朱海平原又比信仔無雙

依家趙剩返隻守護神

你秦出齊三大將三小強都推唔入

同之前朱海平原比咪唔合理囉

仲未明屌乜

依家係恥笑緊呀
有交代打完朱海平原唔夠兵推唔入王都兵
先要同魏打什虎做同盟再集中兵力打邯鄲
而且集中兵力後3小強得信仔一個推唔入
而家嘅戰況係合理

打完朱海兩個步兵核心加副隊長退場繼續冇事平推先唔正常
我對信仔點解斬得死龐煖冇意見, 但係要搞清楚唔係飛信隊攻入去俾信仔打龐煖
係龐煖攻入飛信隊同信仔打, 只係打輸

3小強入面飛信隊帳面最廢
得返信仔一個單箭頭, 河了紹又稱唔上強力軍師
卒仔團冇senior帶
就算加多個蚩尤都唔未上得返打朱海嗰陣雙箭頭又有senior帶新血最齊章嘅時期
雖然啲人個樣冇乜變
其實成個故仔已經過左12定13年
贏政13歳登基, 最新好似講到始皇13年
假設李信同贏政同年, 咁信仔都成26歳
距離第一次見龐煖同王騎死, 已經過左7年
喱7年信仔有冇成長到超過龐煖就見仁見智
更正
王騎死係始皇3年
即係信仔由第一次見龐煖同斬死龐煖用左10年
所以依家咪恥笑緊王都兵個個不下武神
朱海平原又係劣勢打 人人開無雙 系0中路切菜 信仔一馬平推
依家走咗李牧班高層就反而堆唔入唔夠兵
除咗王都兵個個不下武神 或守護神不下李牧王翦之外仲可以點兜

我對信仔點解斬得死龐煖冇意見, 但係要搞清楚唔係飛信隊攻入去俾信仔打龐煖
係龐煖攻入飛信隊同信仔打, 只係打輸

金毛斬埋 打到李牧本陣下面叫唔係攻入去

你咪繼續死撐
因為開無雙斬得死龐煖就應該斬得死十幾萬王都兵
我真係睇唔出個邏輯係點
白兵戰唔夠人就唔夠人
人地都已經守緊首都門口
你係咪仲prefer衝入去斬死個大將然後人地撤退嘅戰局
打鄴嗰陣突入無雙唔笑
而家回歸基本反而走嚟笑

依家同我講人數
你又知我個陣無笑
搞笑
只能講句劇情需要

有需要果陣, 飛信隊 殘血都可以消滅敵人 精英部隊+大將

無需要果陣, 飛信隊 對住敵人雜兵, 都可以打輸
條友連人屌咩都唔知, 依家就係屌故事邏輯都唔連貫,
飛信隊一直以嚟個表現係勁樂華玉鳳好撚柒多,
依家為咗夾硬作佢地輸, 就求其撚d理由出嚟
如果飛信隊 遇到強敵, 然後輸左, 咁都好合理
就似 蒙武 遇到 滿羽, 然後輸左

但飛信隊 對住敵人一班雜兵 都輸, 好難接受到
睇飛信隊真係好悶
雖然佢係主角 但配角吸引好多
有咩好死橕,龐煖一條友單刀殺入六大將軍軍營,殺左成隊同一個六大將軍。

信仔帶隊俾班雜牌軍頂住,睇嚟趙國雜牌軍勁過六大將軍近衛隊喎
主要每次講到 飛信隊
一係就講佢地有新成員加入, 一係就講佢地直接開 無雙熱血

好煩

睇黎禮b都係完左祭典癲左果type
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞