[鄴之戰終於打完] 王者天下討論區(7)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
都唔係
統一之後蒙氏都仲有劇情
不過就唔太熱血
仲以為最尾係要策反壽胡王添
無可能啦, 呢三條友設定得太勁
不過 作者 今次留住呢三條友, 其實都係一個好好既舉動

之前果D 堯雲/魏火龍, 個個出場都吹到勁一勁, 結果一場戰爭就死左, 令人覺得根本係吹大左, 言過其實

今次 什虎三將 設定到咁勁, 結果成場戰爭都無處於下風, 只係城破而撤退
咁就覺得平衡好多, 令人覺得佢地三個真係有實力
不過既然係咁, 我認為 什虎三將 可能最終都是 李信/王賁/蒙恬 既經驗包
岩la,留番D人秦楚之戰出,最好之后幾埸戰爭都用咁既節奏推進。
今次呢一戰真係節奏最快
打左十集就分出勝負
而且最重要係, 每一集內容都好豐富

可能之前 朱海平原之戰 , 好多人屌節奏太慢, 太多無聊劇情
所以作者加快左節奏

不過下一次是 桓騎斬首十萬趙軍
係一場大戰役, 我諗節奏點快, 都要打至少30集以上
30集 OK la同着雍差唔多 keep 住E個節奏就ok
集數多少唔係大問題,最重要言之有物。 咪鬼又嚟大隊醒覺、背後靈,呢啲無聊嘢。
我反而覺得最煩係 飛信隊 果D隊員
成日走出來 你講一句, 我講一句, 係到拖時間
如果以呢個節奏, 真係十年內有機會統一六國
如果跟番之前 攻鄴既節奏, 真係50年都未必完到

我覺得 作者 真係睇到讀者既聲音
今次什虎之戰, 真係好多人都讚.....我上大陸網/台灣網 睇, 個個都讚內容豐富, 節奏快

反而之前 攻鄴之戰, 節奏慢到好多人屌
淨係 連登 呢到已經好多人屌
咁快打完,又到講故事時間
有時寧願睇佢啲回憶劇情都唔想睇三小強果邊

不過今場快快手打完咪幾好 (應該打完掛)

蒙武滿羽再遇
就應該係昌平君背叛佢之後
領悟左虛無
秒殺滿羽
下集
胡壽王: 滿羽其實是白老的私生子
攻鄴真係長到唔記得個流程
關咩事,好明顯冇主角先寫得咁快
蒙武夜晚一定有諗住昌平君打飛機
真, 有親信仔劇情會好無聊
再發展落去信仔D千人將都要收下頭,再下下靠佢秒人真係悶
幾時有新一話
滿羽背負國家背負人民我明
但作者暗示蒙武背負昌平君係想點
以為有勁料爆,睇完唔明關蒙武乜樹
感覺係為伏筆而伏筆
滿羽為國家人民而戰,被賣後變痴線佬好易理解
咁唔通蒙武一直係為昌平君幸福而戰咩
胡壽王會唔會歸秦?
應該係frd底講好一齊為秦打拼
點知昌平君後尾出走楚國
歸秦又點 伐楚有王翦天下
撚洗佢出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞