[鄴之戰終於打完] 王者天下討論區(7)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
真,個道理同藍絲講道理一樣
一陣佢又出嚟話你地想一言堂⋯⋯然後咩論壇係用嚟討論乜乜柒柒
其實王者天下個李牧都幾廢
前期靠龐煖屈機,連為左引龐煖落場所以要製造劣勢都講得出口
後期次次戰果都係打唔贏救亡多
無計, 鬼叫李牧 係呢套漫畫係反派

要突顯出 主角 係困難入面勝利, 就要將李牧變到有優勢, 但都打輸
我發覺你地好搞笑
平時討論劇情, 就唔見你地出聲
家陣對住 我單單打打, 就即刻跳哂出來一個接一個回 post

原來你地入呢個post 既目前, 唔係討論劇情, 係特登對住我單單打打
真係多謝哂
而且歷史係度 冇得唔輸
但其實可以 唔好安排李牧參戰

雖然歷史上, 鄴之戰 是趙國輸左
但李牧都無參與呢場戰爭

作者安排李牧去參與一場必敗既仗, 搞到食左死貓
好慘

不過之後仲有 肥之戰 同番吾之戰, 可以幫李牧挽回面子
話就話李牧柒
但係好多次輸都唔係因為自己廢 多數都係因為對手係bug/突然間爆seed先輸得咁柒
鄴輸畀王翦唔在講 之前打合縱輸畀政其實都輸得服嘅

當然比較起鄭問嗰個李牧 王者天下個李牧真係柒到甩轆
出咗全圖了....冇搞到野....
呂不韋出番黎
咁鄭問跟足歷史畫
你試吓比佢畫埋合蹤&鄴
咪一樣
信仔右路見人斬人斬到去中路
系凌中路又係切緊菜 可以點擋
海音
Btw呂不韋前235準備死
都唔記得咗佢
海音淆底
打完膠毒之後好似就冇出過
李左車mola mola
係 無啦啦走出嚟 再睇wiki
原來之後係佢死先

真係冇人估到
不嬲都係呂不韋死咗之後幾年先開始滅六國
利申 好多歷史都係睇尋泰記學返嚟
如果佢畫 合縱/鄴, 咁李牧就唔會參戰

本身歷史就無李牧
最新一集, 見到 郭開 派邯鄲軍隊 去前線抗秦

估唔到 郭開 都愛國 過上一任趙王
上一任趙王 點都唔肯出邯鄲軍, 郭開反而肯出
因為趙王只要保住邯鄲10零年等死就可以
但郭開新王冇呢隻歌仔唱
等睇三年後, 郭開 低聲下氣 求李牧返來帶兵
最怕係捉左嘉 然後玩威脅
所以郭開今集都用行動表示派王都軍先係明智決定
舊趙王仲有乜好兜
其實我認為
留軍隊守護邯鄲 係要既, 但無必要10萬人咁多

留3萬人守邯鄲, 乜都夠啦
另外7萬人可以派去前線

李牧 當初想要哂10萬人, 又唔得既
要7萬就OK, 留番3萬比趙王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞