[鄴之戰終於打完] 王者天下討論區(7)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
參嘜鬼野謀 只係識放火魔法
帶隊帶到座城都比人偷埋 叫佢諗計救李牧又係中計衰左
咁文職嘢比下意見都得嘅
遲D 李牧兩場勝仗, 就是趙軍最風光果陣

相信 舜水樹 都會參戰
真係劇情雖要,退左可以同馬南慈一齊突襲本陣,或者同金毛守住側翼
主角威能無計,我估李牧之后都會好似廉頗咁多D係前面領兵打,佢係後方基本上打少個,自己手下能力永遠比人低,朱海平原得馬南慈可以幾次出都壓制到人,可比三大天既紀彗比蒙括屈機,海音,傅抵長期係自己身邊做守衞,金毛,岳嬰副將級又明顯廢過王翦D副將。
所以司馬尚作用就係咁

前面多件識帶兵嘅ssr 夠平推三小強
留名
點解玉鳳,樂華由玉鳳隊,樂華隊-->玉鳳軍, 樂華軍,飛信都仲係叫飛信隊?
你唔講我都冇特別留意到
唔止係信仔自己咁講 連旁白都係
不過唔知日文本身係話飛信隊定係飛信軍
日文本身都係飛信隊
咁又慘咗啲
同埋點解吳鳯明個頭搞到horizon個女主角咁
出左最新一集, 蒙武帶3萬軍隊直接攻打 什虎城
然後 什虎城 有8萬軍隊

另外仲多左四個新角色
一睇個樣就知係 經驗包

蒙武 殺死 楚國武力最強既汗明, 呢件事人所共知
新出場果兩個角色, 好似好有自信可以對抗到蒙武咁
等睇蒙武 一鎚一件
應該仲廢過臨武君
如果論單挑
家陣蒙武 應該係無敵
因為 龐煖 都死左

項燕 應該有能力同蒙武單挑, 不過我諗無咁快出場住, 始終是最終boss

所以家陣 蒙武 真係天下無敵, 完全屈機
其待睇 亂美迫 單挑
騰都怕的對手
武力值係廢有
大將軍加成先最重要
最後關頭武力值x2 + 不可防禦
龐高達就係多次衰係呢招到
唔知點解我覺得煱燐係信仔失散左既家姐
有種上將潘鳯嘅feel
基於咩原因?
似樣
我都咁諗 當作者特別提佢曾經走偏戰場搵細路 唔知點解就諗起信仔 心諗通常劇情都係咁老土
但煱燐 已經有個細佬

之前 合縱軍之戰, 想去偷襲蒙武, 結果被蒙恬擋住
我記得呀 就係咁先覺得怪怪地 個時提起搵細佬件事心諗細佬之前咪出過場 係故事角度去諗照計唔洗特別去提單野 所以先覺得裹面作者應該仲有故事想講 再加上信仔又係孤兒先咁諗 當然都有可能諗多左 作者係無聊咁作個理由去比煱燐做官
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞