[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(36)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
佢係邊度講
Story

alipay
班仔好似上左01玩狼人
係啊
其實有D野真係唔需要迫人公開交代
但佢而家格硬咁要人違背自己承認一D根本唔係嘅野真係睇到人好痛心
阿花蛆其實明唔明有D野真係唔使畫公仔畫出腸
但你越係做呢D劇本當有人攞番以前嘅野出黎間番轉頭就越難拆
有時真係覺得個阿經理人無sense真係唔係扮
做嘅野十之八九都係害鳩D仔
花蛆仲用緊40年前好work果套
真係十題有八題都係問「女朋友」
啲問題係邊個揀出嚟
係咪又係黃慧君
真係睇到好無奈
都話啱feel就得
係咪唔識廳咩叫啱feel呀?
仲要係答左好多次
可能因為有人放咗教主嘴男嘅跳舞相去花姐谷,花姐急住幫佢洗底
如果想澄清既
咪大大方方出個story話教主由以前到而加改變左好多 暗示下等fans有個概念
下下提住女朋友咁真係反哂白眼

不過算啦經理人串開
出個禮貌d既story都難 my job is..

就算有人真係咁無禮貌兜口兜面問
"承認"同"否認"之間都可以選擇"唔回應"
以前係點,唔代表現在/將來係點
而家"扮"定"真",除左本人,外人唔會有肯定答案
但想講正因為過去歴史或會令佢處於尷尬位置
人哋未問反而自己經常提住,即係主動惹人討論
藝人(&經理人)要諗吓點樣保護自己,低調處理
唔應該咁急回應個時就逼人出黎講
最應該出黎親身解畫個時就同傳媒講‘’我無回應‘’
花蛆真係
屌其實可以用「另一半」,「情人」或者「愛人」呢啲中性字眼嚟代替「女朋友」「男朋友」嚟俾fans了解多啲偶想嘅戀愛觀囉,唔駛話完全避而不談,處理得好少少就得

根本assume男一定係定係鐘意女 或者 女一定係鐘意男已經係stereotype嘅一種

喺外國好多人都會用partner/other half嚟代替boyfriend/girlfriend,例如問人係咪見去見另一半會問are you meeting your partner而唔會一嘢assume人鐘意男/女,呢啲根本係基本尊重同禮貌

Viu mon po 員工唔該同阿經理人反映下
唔該同唔識做經理人嗰位講吓 叫佢唔好再做10樣嘢 10樣都害緊班仔

連基本尊重都唔識 真係唔明點解仲可以咁厚面皮覺得自己冇問題

作為神徒我話你知 我絕對尊重教主所有選擇 只想教主搵到幸福 開開心心做一個偶像 唔係一定要下下都整啲咩女友視角先叫好 反而你成日咁刻意提起 真係令人覺得好煩厭仲要其他仔唔見你又問啲女朋友問題問得咁密㗎喎 你咁咪做多咗囉

中意教主 係欣賞佢嘅才華 佢嘅態度 佢嘅魅力 唔關性取向事㗎 況且而家咩年代 唔好再用你個咸豐腦嚟睇世界啦好冇我相信作為一個藝人 都係想觀眾focus返喺佢哋每個嘔心瀝血嘅表演同作品度好耐冇表白教主 又係時候表達吓我對盧瀚霆嘅愛

一所懸命追隨盧瀚霆
一起走下去

其實黃慧君你都算勁 每個post屌你屌咗都成兩年 你都仲係可以覺得自己冇問題繼續得喺度 覺得自己仲有呢個熱誠同魄力做落去?真係viu版柒婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞