[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(36)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
我都想睇studio ver

不過之前01係咁講

MIRROR早前推出新歌《IGNITED》,日前同步在網上發佈「Too Hot To Handle Version」跳舞版影片,更由經理人花姐為MV擔任導演,挑戰一鏡到尾,最後6 take便完成拍攝工作。如此輕鬆便過關,除了MIRROR成員努力練舞外,不少網民表示今次的MV分配不平均,大多數鏡頭也落在姜濤、Ian陳卓賢、Anson Kong江𤒹生及Anson Lo盧瀚霆身上,以12人組成的MIRROR來說,的確予人偏心的感覺,難怪不少樂迷也將矛頭直指花姐:「講真我以為自己聽緊小組歌。」

MIRROR成員之一姜濤出席ViuTV劇集《太平紋身店》外景拍攝時,接受「01眾樂迷」訪問,他表示:「其實我哋今次出歌嘅策略係咁,大家而家見到嘅Dance Version係Cut走咗好多人唱歌嘅部份,完整版嘅段落會比較平均。而今次因為比較著重喺跳舞部份,所以大家唔洗太緊張,可能好多人誤會以為今次已經係正式嘅版本,之後會出一個我覺得更加好睇嘅版本。」
經理人睇唔睇到啊 要學啊妹講句:真係好_正啊
唔駛隱藏根本安安就係十大靚仔,又有喜感(你睇下佢琴日個篇潮文)文又得舞又得綜藝又得,偶包收放自如又有親和力又夠貼地

呂爵安宇宙第一
咁清覺得邊個仔先係目標會包括Mirror嘅嘢,個心有放團嘅位置
如果硬要用出po嚟定義有冇心,不如話全部都冇
講真有邊個仔有狂出story推mirror推團歌
thth ver.出街後除咗頭1,2日有循例出po講吓
之後幾個禮拜都冇乜提,有update都係個人宣傳
即係嚟緊solo,新劇,新節目,個人YouTube...etc.
不嬲無咩update嘅仔咪繼續無咩update
推po 上唔上到top 5
見到個熱光溶脂就好撚想笑
我淨係知
最無mirror心個個一定係mirror.weare
其實viu tv係咪真係咁窮
難得出一次團歌都要接廣告
搞到啲詞㭍曬
俾人觀感都唔好啦 (定係冇諗住用團歌吸引其他人鍾意mirror? 淨係諗住用團歌賺廣告費?)

上次接電訊網絡嗰啲都算 今次接溶脂
Agger麻煩DiuTV搞返清楚Mirror嘅定位先
明明鏡仔出道第一年都係幫大牌子(eg Anessa, Chanel, HSBC)做代言/出func,代表Mirror喺大公司嘅形象都唔係cheap/mk,可以上得下檯面

而家俾啲傳銷味濃不知名美容sponsor mv,仲叫某啲仔sell佢地啲奇怪mask你咁樣同做咪做cheap自己唔係有人sponsor就狗衝㗎
究竟做admin係咪有錢就得你個腦呢
呢啲不知明美容院仲叫班妹去支持,出咗事你負責?
同意job不可以亂接
真係會整cheap自己個brand
不過又可能疫情關係唔接job班仔連飯都冇得開
但係條bar都真係好低下囉
佢哋過到自己良心嗰下好嘢

平時已經係咁cap啲妹水,神教日日有人話自己窮又話阿媽鬧佢追星嘥錢
無追tg啲po,A姐吹雞叫人留言支持教主,想r廣告商泵多啲水俾教主咋吓(雖然呢個行為都係柒)
佢唔係叫人去支持廣告商去幫襯吓嘛

由教主預告今晚會上水開始,成班小學雞衝晒出嚟係咁洗版,預咗到時咩message都睇唔到,都係事後search返教主講過咩就算

既然有時候,其實好想佢開ig live
r都唔係r溶脂啦

ig live會好好多
可能佢覺得想自己化好妝靚靚仔仔咁同我哋開live,但其實真係唔需要
不過佢肯上水已經好開心
同花老母一樣,見到個$$字就咩都唔理

平時出街淡妝已經好靚仔
上次突發join Edan個live都好靚仔
本身無入AL TG GP 岩岩禁入去望下 真係好癲
係咁洗版 跟住嘈既又同叫靜既互話
(仲見到話gp入面有5歲小朋友
點解姜b飛走無送機片睇
平時咁多fan cam
今次竟然一段都無
係囉教主有時間不如開live啦
唔想出樣嘅話好似上kkbox播歌咁淨係出聲同埋播下歌答下問題咁都夠架喇
而家入機場要出示登機證
無咁易送機㗎啦

不過私追真係唔要得囉
私追可恥呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞