[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(36)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
好想知邊個設計
為左改變鏡粉形象 決定抱住最大既包容心去期待依個MV
承諾啲仔每人有最少一句SOLO同平均既大頭 就屌少一次垃圾viu

食開屎既鏡粉
希望呢個version真係hit得起903仲未上榜呀
間嘢傳銷味濃DiuTV想將Mirror嘅定位由九展天團香港男團轉做推銷男團?

果然係行緊條無人行過嘅路

Sponsor還sponsor,但麻煩咪撚叫班仔sell酵素/不知名護膚品(eg 淘寶ArtzSkin)俾班鏡粉妹妹

會死人架

希望Edan至少有二句
希望每個人都有兩句

鏡粉真係食屎大
我承諾啲仔每人有最少一句SOLO同平均既大頭 就屌少一次垃圾viu
我好驚聽日個mv會見到啲奇怪野
成日都要係sponsor mv
今次仲要咩溶脂 希望啲妹妹唔好衝去試
我寧願賣csl
留名funky版MV,承諾啲仔每人有最少一句SOLO同平均既大頭 就屌少一次垃圾viu就睇下花老母當初咁大口氣咁霸氣講嘅funky MV有幾公平

mirror果然唔係viu親生
睇teaser啲大頭shot好似前傳mv咁閃到你要驗眼
唔緊要啦自己較慢鏡慢慢J啦感謝viu
《IGNITED》MV Shooting Behind the Scene:

仔仔A:咁呢排就要在家隔離,放縱咗好多搞到拍mv前修唔切身,好彩有呢個溶脂機令我返返最fit狀態

仔仔B(化緊妝):相信呢排大家都無得出街做facial好煩腦,嗱呢個mask勁啦,敷一塊同出街做幾千蚊facial無分別,你值得最好(手指心)

仔仔C:....

我作唔到啦屌你DiuTV唔好俾我估中要拉班仔做傳銷大軍,我真係會出公海屌鳩你
成件事搞到好cheap
兩三星期後總共有14日
係唔撞唔安樂
係要撞到差5分鐘
垃圾viu係鐘意啲嘢撞到嘭嘭聲咁一齊出
睇死佢又3首新solo一齊推
其實一個星期推一首
每粒仔有自己moment唔好咩
3首一齊推又會攪到分散hit rate大家又鬥過你死我活
仲有首鯨落,唔知會唔會4首一齊出定阿陳生又會有自己獨立campaign呢
以diutv嘅往績
我都唔敢對funky版有太高期望
冇期望冇失望
尤其係今次嘅sponsor...
唔怪得班仔要咁厚妝啦
唔好忘記姜b都拍咗mv 想每個mv上吓熱門都咁難
姜b個首應該擺2個月先出掛
佢去台灣咁耐
我見到話sponsor mv真係嚇親 仲要係啲不明來歷 傳銷味濃嘅品牌
https://www.instagram.com/p/CAfjqT2ARWL/?igshid=1ido0oyved2px

https://www.instagram.com/p/CAflvRag03t/?igshid=1baxggldjeza2

2個月前已經有2篇膠味甚濃廣告文
吹到我初初以為係fc自己惡搞玩嘢之作
個標題 Content farm 到痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞