[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(36)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
其實MIRROR由頭到尾都係推銷天團
造星嗰時就MEG CLUB
ASAP The Club
Reflection 就同 MUSIUM DIV. crossover
(仲未計moov堆蛋)
Ignited 就 Champions 同 溶脂

除咗一秒間同破鏡之外
每首歌都會有產品做推銷
果然係條無人行過嘅路
仲勁過容祖兒堆百老匯廣告歌
娛樂風雲廠景一定好貴 好彩有瑞士高級品牌贊助先拍到mv咋
一入間野個ig到睇 得嗰8個post 聽都未聽過
個熱光溶脂係做乜鳩
花蛆知唔知d tie up唔可以亂接
之前個d都起碼正當公司多人識
由造星2開始,已經唔知個節目係咩定位,係星2到重覆話個節目只係真人show(言下之意係唔包出道?)但係又勁唔公平又係咁製造一d情節出嚟個初衷一早冇左

真心嬲 搵間咁嘅濕9公司
先唔計俾到幾多錢出黎贊助 間野似係入去hard sell到pk嗰啲舖頭 乜料呀花蛆 咁都接得落
根本有所謂「財力」嘅fans
即係出哂社會個班
用下個腦都知唔會去
mirror咁多學生fans,個定位根本就錯啦
通常賣廣告之前點都應該要試吓嗰樣產品好唔好先決定
成班仔都咁瘦係咪擁有12個經理人嘅花蛆去試?
如果係都幾冇成效
可能係花姐自己想溶脂
借十二個仔過橋
其實係自己去做
不過應該唔係好見效 都冇瘦過
邊間公司sponsor次要
重要既係個mv最後咩樣
Diutv咩都冇budget下是旦搵間公司sponsor唔緊要
唔通又好似error咁眾籌咩
最緊要係最後個質素
今晚8點
冇瘦過,仲要俾do姐話越來越肥
作品質素係最重要
聽歌先

12:00 903叱咤樂壇 IGNITED (Funky ver.)

大家聽咗未
聽慣左之前個版本
呢個版本好慢
覺得好慢 依個版本唔差 如果兩首掉轉出個觀感會好好多

同埋啲歌詞分配好似唔同咗?
呢個版本聽落好似平均d起碼搵到個仔不過就冇咁洗腦
至於鏡頭就要睇埋個mv 先知
同意 呢首聽落去感覺好好多

歌詞分配聽到係有唔同
不過等官方睇下係點先

(因為都唔係好聽到某啲成員把聲
聽咗次認唔到啲聲唔想有期望 好似都唔多聽到

一陣loop線上音源
IGNITED

曲:王雙駿 詞:陳詠謙  
編:王雙駿 監:王雙駿 
唱:MIRROR

AL Everybody stay up and get down!

KT 趁我有半秒理性 跳進雪櫃裡清醒 冷靜
AL 十萬度攝氏誘發的 火噴噴邀請 不懂反應

ED 愛你要押上性命 STAN(還是餘興)
AK 加速暖化 融化冰川 不要 停 JER(今晚估計不會停)
ALT/ 有隻雪豹要撲向火警 別作聲 KT(搖頭吧 別作聲)
FRK

ALL
焫焫焫焫焫焫著 IAN (Hey baby knock knock, you’re looking hot)
情愛似燃油炸藥 (Let’s skip the TED talk, and do the TikTok)
鋼鐵剎那變脆弱 (Hey baby knock knock, who’s feeling hot)
別對我微微笑著 引爆著
然後說不約

IAN 愛夠那個已屆滿 你說最近欠新歡 太悶
JER 慾望被超高溫處理 沸騰了血管 再灼熱氣管

JM 氧氣與氧氣兌換 STAN(還未圓滿)
LM 摸黑探索 怒放心花的竅門 TIG(找到尖叫的暗門)
ED 愛到髮尾燙了也不管 我喜歡 AK(來承認 我喜歡)

ALL
焫焫焫焫焫焫著 IAN (Hey baby knock knock, you’re looking hot)
情愛似燃油炸藥 (Let’s skip the TED talk, and do the TikTok)
鋼鐵剎那變脆弱 (Hey baby knock knock, who’s feeling hot)
別對我微微笑著 引爆著
然後說不約

KT 狂熱到無法想像 最愛這樣 JER(誰在燃燒著)
AL 由得我愛情裡等遭殃
IAN 明明混帳 非常混帳 但我想
不小心開一槍

LM 熾 熱熔岩 為你在流流流 流動
意識即將溶化 冇辦法操控
品嘗電脈躍動每個細利細利毛孔
暖流激活細胞 噴射 如泉湧
ALT 指尖織起狂熱 暴暴 暴風
跳入火紅火紅火紅激流之中
意外撲空 跌入 華麗神秘黑洞
引力瞬間拉扯 將我作弄

ALL
焫焫焫焫焫焫著
情愛似燃油炸藥
鋼鐵剎那變脆弱
別對我微微笑著 這殺著
ALL
焫焫焫焫焫焫著 (Let’s skip the TED talk, and do the TikTok)
焫焫焫焫焫焫著 (Hey baby knock knock, who’s feeling hot)
焫焫焫焫焫焫著 已焫著
其實約不約?

有tik tok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞