[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(36)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
真,契仔開唔到槍
死咗未呂爵安拎一拎起個偶包真係不得了
痴線
佢一向都係靚仔
五官又好睇上少少妝已經完美
係花姐話佢唔靚仔
皮皮真係靚仔到犯規
佢係咪俾人mean慣
宜家人哋讚佢佢咁樣諗
皮皮
留意返前文
痴線
好L正呀
Oh my 啫喱米
鍾意隊長咁扎頭 型
應該係
last chorus嘅ad lib應該都係Jeremy嚟 之前錯ver chill club預告聽到呢段都覺得唱得好好
啫哩米企C位勁型
好多大頭shot所以唔係點睇到隻舞
快啲播chill club funky live version
Oh Baby~~Jeremy~~

花絮好好J
係咪得我覺得成個mv個景 衫 裝髮都出咗事
如果無咁華麗 著便服可能會更加適合funky 玩味嘅感覺
佢哋可能會挽得更放

參考下 seventeen好多群舞同mv都拍到好打耳
隊長
唉 花姐邊識哩啲
興奮J完仔 講吓首歌先 IGNITED曲風係好有新鮮感 即使THTH同以往相似都見到個分別
但相比下 就更愛reflection/破鏡/前傳
新歌曲詞都無形中感受到一絲時代感 加埋金銀背景更甚 好在有仔仔靚樣熱舞強硬支撐住

funky ver.啲仔既聲比THTH tune得仲勁
可能分開錄音/監制指示唔同 搞到處理首歌既氛圍唔一致 某啲句子會突兀咗
例如教主開波句英文略嫌太用力 jeremy句氧氣與氧氣對換 edan句愛到髮尾燙了也不管 希望唱live時會有改善啦

先入為主都搞到覺得funky好拖 THTH聽得多耳痛但相比下乾脆得多
但如果要選一個ver.睇 一定會係funky
歌詞分配平均 熱舞部分後加入拍手 預計演唱會時成班仔彈吓彈吓咁叫鏡粉一齊玩

希望好快有live睇啦 個人更偏愛鏡仔著白恤衫個套表演
臨瞓前吹奏一下edanB
臨返工前吹奏一下jer B
一朝早loop MV支撐一天工作 真係好中意呢個MV 終於都等到個個都有大頭嘅MV 個個都好charm
繼續
其實會唔會係迎合廣告商, 段rap 係lokman同alton 作嘅呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞