[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(36)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
😊🤓笑死佢老死都有個好夾既emoji
由第1個post追到36
都好少聽到有人讚因騰
我係Alton fans, 雖然佢成日畀人話易喊, 但係佢都好charm,好努力
起身吹奏下爵安先
靚仔貴氣重情重義多才多藝綜藝感強音樂才子讀書人 世界第一呂爵安早晨

成班仔即刻衝晒去轉新look

有無請客串嗰5個去煞科宴先
我支持你
支持因仔
其實個個有solo嘅仔個心都係啦
solo錄音 拍MV 出歌就興奮狂出story
團歌呢
目標已經唔會包括Mirror嘅嘢
唉 講真 人性嚟嘅
有邊個唔想自己獨領風騷
有咁好嘅機會俾自己點會唔開心
上一版大家已經有講啦 出咗一日轉預告
仲亂噏係咪錄定冠軍歌 因為之後唔齊人
真係咁鍾意solo咩
見你成日催Viutv plug solo
又要邊個邊個作solo
團歌呢 將資源放去出團歌啦 不如拍團歌MV都去睇吓景啦
Mirror都無攞過新人獎呀
香港無乜跳舞歌之下都唔肯播
真係失敗
今年係咪又靠Reflection投最歌同最組
其實想講 姜仔唔好再接嗰種annual dinner喇
網絡傳銷嚟嘅 睇吓班代理個款 仲有咩加入big family 十足微商咁
上年Mirror係接Chanel HSBC annual dinner㗎
你話今年無商演接都算喇
但見有人話想間嘢搵姜仔做代言人
千祈唔好呀 平時接開大牌子護膚品㗎
唔好整cheap自己個名
經理人接job前唔該都揀吓先 搞cheap咗返唔到轉頭㗎
唔係偏好solo 而係覺得班仔錄好哂歌
但又無得出 登佢哋唔抵啫
由出道嗰日火火都話要見mirror多過見自己阿媽
但呢歌年真係見唔到有呢個效果
流量對idolgroup嚟講都幾緊要

更何況教主同jer 新人獎叫緊糊
如果因為自己管理不善而斷送獎項
我諗無人會樂意見到呢件事

姜仔同大表哥又要半年後先返
呢年都未必再有新團歌 有已經當bonus
不過真係要俾多啲資源團歌
但捉到鹿都要識脫角 reflection去台灣拍廠景
咁出埠嘅意義在於...?
係提都無提過
電視又真係唔播
Mirror年度歌曲嚟㗎 出個po嘥好多時間咩
問題唔係喺開唔開心度
係個心仲有無放團嘅位置
出埠嘅意義在於香港廠景好撚貴
同意呀我都鍾意佢,尤其Mirror頻道更加覺得佢都有綜藝咁!
唔知IGNITED會唔會出埋dance ver.呢
有百老匯依種sponsor又唔驅呀
長期合作 仲要係廣告歌 播到街知巷聞
服裝嗰啲係贊助衫啫
網絡傳銷就不了
之前話THTH係dance ver
想要練習室版
難得有個正常mv唔係唔loop嘛
成首歌同歌詞都唔同晒喎屌
如果THTH係dance ver嘅話 咁咪同之前一樣 扮咩兩首歌啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞