[VIUTV全民造星]12人男子組合MIRROR討論區(36)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
姜仔已經要走
有啲唔捨得大表哥姜b添特別依家個環境
好難想像跌彈匣嘅契仔要負責不小心開一槍…到而家都覺得呢下俾隊長做會超型
陳詠謙啲詞已經低質到tiktok都玩埋 屌唔好又害鏡仔好冇
係都教主啦
其實我一直都覺得不小心開一槍係應該隊長做嘅
不過reflection佢都好多C位 所以無咩所謂
頭先一聽已經笑咗 聽慣快版突然間慢咗咁多
funky個編曲聽聽吓唔知點解有草蜢嘅感覺
跟住發現carl叔叔以前成日幫草蜢造歌

但對MIRROR嚟講係幾新鮮嘅

仍然覺得好多仔嘅唱法都好怪 仲要佢哋個個唔同風格有人好肉緊好man又有人好陰柔 好似唔夾咁
唔明點解carl叔叔會咁監又照收貨
教主做緊係好睇啦 嗰下抹嘴但我覺得呢下俾隊長做嘅話 係好似帶住成團人咁 好有氣勢 個team spirit會推上高峰

癡線 靚仔到癲
認同
有幾個仔啲parts應該錄多take

點解唔出funky版先
AL契仔調轉唱就當重新分配
皮皮繼續半句,Jeremy上次二句今次一句,Edan上次半句今次兩句
其實少嘅仔一樣係咁少,係叫做每人有一句solo
迫自己要滿足鏡粉真係食開屎
可能趕住出貨比champion?
佢出呢首一定唔會比人屌得咁金先
不過都係睇埋今晚mv咩料先 大家都知diutv有幾鍾意比「驚喜」鏡粉
Apple music 歌詞寫ticktock?
半年啦 執返粒子彈未
今次走火
唔知
但我係覺得今次呢首團歌質素真係麻麻地
本身都唔想咁講因為難得鏡仔會出團歌
諗著格硬聽多d可以鍾意首歌
但最後都係接受唔到詞
THTH曲我係幾鍾意宜家呢首曲我都好鍾意
但一加d詞就硬係覺得食緊屎咁
Lokman同alton都多番
我覺得算係咁啦
好難做到100%平均
鏡粉條底線已經低無可低
而家做fuckboy唔睇得TedTalk?
TikTok玩壞腦不了

我要求好低:唔好fing cam fing到我暈就得
諗起THTH version啲面目模糊嘅運鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞