我係工會戰線嘅搞手之一,有啲嘢好想同大家講

726 回覆
1705 Like 30 Dislike
好欣賞你們的努力!今次雖說無達成目標,但我都覺得有唔少人係願意用行動支持緊成個運動!希望你們唔好灰心,如果今次係時機未成熟,一定仲有下一個時機可以喚醒大家!堅持下去呀!你們的努力,好多人都見到同記在心裡
樓主睇得出你係有心人
成日都有睇你出嘅post
今次未成功唔緊要繼續努力
好多人會同你一齊奮鬥落去
好多人會覺得灰心氣餒想放棄
但係就算有得俾我移民都唔會走
因為要留喺度同個極權對抗

堅持加油
多謝樓主,不要氣餒 儲下人都好阿
樓主 其實經過今日我同你一樣灰。

明明有6萬幾合資格會員,當初入得公會都肯定係自己友,又拎左筆入會費,完全唔明點解今日花5分鐘投個票嘅時間都唔夠人。講真而家連旅行都冇得去,絕對唔會話有去左旅行投唔到嘅存在。

200萬人跟本人人都有資格入會,講緊交100蚊啫,難度真係咁困難,中學生有中學生公會,大學有各大公會學生會員,跟本人人都入得人人都投得。

而我今日周圍叫朋友投得出嘅回覆係:「吓,我冇入到公會喎」。由舊年8月已經叫人入會,次次遊行又有公會街站,又有ig又有tg,而家6月成10個月都未幫自己入公會。講真你話黃,真係靠食黃店咩,比機會你表態又唔制,但又口口聲聲要民主。其實就算聽日公投罷免特首我諗都係唔夠數,鬼咩 聽日父親節嘛

緊係去藍店美心酒樓同老豆飲個茶啦,藍店又點?一年一次冇計啦。夜晚再去東海堂買個蛋糕再ig打卡「父親節快樂」
好多謝巴打付出咗咁多
公投絕對係有意義
目前未成功,但只要將來人夠多
工業行動一定可以動搖社會
我會一直支持你哋
撐住呀
今日都有去投
希望下次會有更多人敢企出黎
好文推 手足加油!!
態度正確 支持
多謝你呀手足

好認同你講嘅嘢
工聯會都唔係用一年半載就壯大到今日嘅地步

罷工唔可以急,一係就大搞,一係就唔搞,有公投試吓水溫係幾好

無論如何,都多謝你,我知一班手足為左搞工會同籌備罷工公投付出好多,好多謝你冇放棄香港

想攬下你
抗爭就係由小事做起,罷搭鐵,幫襯黃店,加入工會等等
加油啦
加油
攬攬
Gay bar
手足加油!respect你哋嘅努力
加油 唔好放棄
今次當儲下工會嘅人先 同埋當預習 冇野係冇影響力 做左就得 加油
其實我想投
但認為擺工現階段對政府無威脅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞