我係工會戰線嘅搞手之一,有啲嘢好想同大家講

726 回覆
1705 Like 30 Dislike
加油
講得岩!我相信時機好緊要,冇人知道下一次既時機係幾時,唯有keep住做好每一個戰線,一次的不成功(也其實只是時機未到)不代表一切,加油手足!
同意
唔好灰心

你地前輩Yukman搞兩次 五區公投 都無功而還

但起碼喚醒部分人成為本土派

咁好賺你唔去賺

唔好搞笑啦
心水清都知個濕鳩港共而家做緊佈局
(派一萬>投票>立惡安法)想拎中間選票
如果行動永遠一去就去到三罷,正正需要天時地利人和都配合,工會如果由開始到三罷有多d 唔同類型的行動,例如按章工作,病假。。。透過宣傳同壓力加大大支持者的勢力
三罷不能罷一日就算
抗爭元年、第二年
我正評唔到但係手足你講中哂我心聲 就算光復之後工會其實係好重要好重要好重要
一路參與工會工作你先會發現原來香港正苦真係好撚仆街 所有嘢都企喺勞方對面 只有欺壓

工會係一個平台比大家同資方抗衡 啲人成日話要睇你哋有咩成績先 佢哋往往忘記咗 人數係工會嘅力量 工會唔係免費午餐 喺旁邊食花生係冇用 希望大家勇敢啲奴性唔好咁重 喺時候再行多一步
你都快啲開返個賺下錢
多謝你地
有無想過打解放強積金戰鬥,為大眾利益,connet所有打工仔。失業人數眾多,幫助貧苦大家企出黎呢。香港政府同銀行係魔鬼一定反對,又多條戰線,又可以先行測試罷工。
唔好放棄
加油手足 香港搞罷工的確係好難既一條戰線。。。 繼續努力
總工會人數上升20%
多謝三罷手足!!
咁諗就啱啦,投票率其實都係一種取態來
叫左你聽民意
我同唔少網友寫左好多post分析現在唔應該搞罷工公投
你一意孤行
唔好變到同對方一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞