[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (11) Master Mirror is coming to town

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
入咗坑兩日,有排都未砌到T1...
炒足meta套NG tier2玩間碟果set
但唔識玩
好似仲廢過自己鳩砌嘅double masquerade
基本上一星期到無課可以砌一副 T1 而家meta 最強係 SK 跟住我個人認為係NG /ST
我玩uprising
個網話NR 係t1, 屌
leviathan個網未更新上版本資訊黎
不過新手玩NR用張kerack frigate都好勁
一代版本一代神???
依家可以係邊到抄deck?
team elder blood 唔知佢做得好唔好
btw NR合住兩張銅船玩住先都夠勁
點玩?.?
我通常去睇 旅法者營地
或者gwent 官網都有deck
其實係
所以新手都係揀啱自己玩既陣營會好d
因為你唔熟副deck既話比咩牌你都無用

最驚係你夾硬砌完副t1
如果一個月後nerf完用唔返
其他陣營又唔夠牌就無謂啦
張船生volunteer 觸發crew(兩邊都係soldier)下回合繼續生
voltunteer本身係soldier 所以左邊放張soldier就得
生完可以用voymir/bone tailsman 一野buff曬
配合draug都得
不過我覺得你不如玩到有樽頸再抄都未遲揀定一個陣營 狂抽陣營桶 慢慢玩
唔好諗住抄deck先
自己唔齊卡
合完又未必啱玩
不如睇自己有咩卡再就住砌
ST點解上得返黎
要解陣營任
辛迪加 NG ST
揀左NG俾SK打到狂輸
我自己覺得NR MO NG ST其實都係差唔多
只係MO比較無腦,同埋多左天氣所以多人玩

NG好撚多玩法,除左ball之外仲有士兵同埋spy
玩鋪對面場都得,再唔係加埋做ball+士兵+spy又得

反而更新完ST既牌組變化唔大所以可能少人玩

NR係多卡揀但都係靠某幾張控場為主,所以都可能少人去試

SK特別勁,銅卡等於其他陣營既金卡咁
SY就特別廢
Closed beta 撚最近玩返
之前最紅既roach 同ciri唔見晒

想問今個月係咪冇journey?
volunteer swarm
可以上yt 睇下d出名既pro rank 玩家gameplay
SY 唔係廢既 係唔啱新手玩啫
無starting deck 同埋 coin mechanics 覆雜
yes
你而家玩住SK先都得 唔洗用腦既T1/T0
組左副MO黎玩
唔鍾意太屈機
唔知點解有成50000碎片
佢改版時原價分曬d卡比你
btw而家閃卡值錢 抽到閃卡就攞
其實幾勁
隻隻都有連帶關係
你唔熟就俾佢打到仆街
其實就係廢在呢度
首先你要抽齊互相有聯動嘅牌
對住有少少control嘅deck
士旦殺左你一隻key牌你都run唔起
例如淨係得返生錢嘅牌但冇地方洗錢

怪獸果啲唔L理一野掉啲points出嚟隨時仲高過你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞