[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (11) Master Mirror is coming to town

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
如果你未開始買果d任,咁梗係唔駛買,實做唔切
NG有隻野deploy扣2血,又有隻可以bleed, 2隻蟲仔1血好快byebye,NG太屈囉,我覺得要用Monster無能力純點數大卡去鬥
你點數大個啲唔會俾佢毒死哂咩
NG有毒加lock, 如果用大點數白卡,就唔洗purify lock, 可以集中purify毒
睇下佢毒多定我consume 多

通常都佢多
邊有咁多purify
巴打我覺得你誤解左d野 怪獸先係最怕NG既陣營
你冇可能因為NG而塞一堆purify
如果冇毒/鎖比你去purify 咁你d purify就全部變白板
唔通你用一堆白板同冇毒既陣營(NR/SK/MO)打?
SY張2蚊purify已經係最勁 可以既話我不知幾想放入我副吸血鬼

NG既毒同鎖係有限 而且NG係冇乜點數
佢贏純粹係因為佢成功令你d卡冇左點數
你要了解下NG有乜卡 再play around佢d解牌
SY兩張蟲已經係NG最難解 起碼一回合內好難解曬兩張 其他陣營一下vincent/invocation就冇左
你可以係呢回合做你想做既野 正常就係推進scenario

當然 如果你副deck係全靠幾張引擎卡既 咁你就比NG剋死 冇辦法
但我睇而家SY都係行scenario 所以應該同NG有一戰之力
如果真係日日撞到NG 可以考慮轉玩鋪場
鋪場屌打(冇帶lacerate)既NG 但就可能輸比其他卡組 相生相剋
that's why Harmony & Draug is tier 1
becoz too many folks play Filthgaard (don't take offense)
Nilfgaard scam
邊有咁多purify
巴打我覺得你誤解左d野 怪獸先係最怕NG既陣營
你冇可能因為NG而塞一堆purify
如果冇毒/鎖比你去purify 咁你d purify就全部變白板
唔通你用一堆白板同冇毒既陣營(NR/SK/MO)打?
SY張2蚊purify已經係最勁 可以既話我不知幾想放入我副吸血鬼

NG既毒同鎖係有限 而且NG係冇乜點數
佢贏純粹係因為佢成功令你d卡冇左點數
你要了解下NG有乜卡 再play around佢d解牌
SY兩張蟲已經係NG最難解 起碼一回合內好難解曬兩張 其他陣營一下vincent/invocation就冇左
你可以係呢回合做你想做既野 正常就係推進scenario

當然 如果你副deck係全靠幾張引擎卡既 咁你就比NG剋死 冇辦法
但我睇而家SY都係行scenario 所以應該同NG有一戰之力
如果真係日日撞到NG 可以考慮轉玩鋪場
鋪場屌打(冇帶lacerate)既NG 但就可能輸比其他卡組 相生相剋
that's why Harmony & Draug is tier 1
becoz too many folks play Filthgaard (don't take offense)
Nilfgaard scum
搞到我好想玩NG添
季初已用你地最憎既ball(+soilder)上r0
快d到r0可以自由揀deck玩算啦
其實除左SK同SY, 其他陣營都係得一次purify
除非落caretaker

笑咗
初初見到都覺得似
一個季賽幾耐
一個月?
咁下季先追rank
解Journey任同追Rank好難同時進行
老屎忽玩家砌副harmony直接光速上R7
完全新手岩岩玩完教學都睇晒2樓的指南

想問如果無課玩NR定ST好?但追左陣post NG你地又講到好勁咁

請教一下
ST啦
但幾日後就出新卡啦 唔知meta會變成點
無課都可以both

不過啱啱開始應該St平啲

但過幾日更新後唔知會點
請問做晒任既意思係指100lv定係week12

如果係追到week 12有20key 狗衝先
week 12
兩個week 12先有20 key
我依家10/12 衝埋先 thx bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞