[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (11) Master Mirror is coming to town

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

我就係搵緊呢副
根本而家SK一樣咁勁
有神抽Second Wind一樣OP
冇抽牌運轉patricidal fury打midrange一樣咁勁
仲要唔怕lockdown
問題根本係出係新卡到
Nerf完second wind provision咪即係逼SK轉曬玩Warrior/Lippy
第3rd 全部veteren銅卡都有金卡value
berserker 唔理佢=5p9分
其實我覺得death show 唔知配邊個用好
我多數都係用Caranthir 再召 the beast 或者 Larva
Caranthir + death show
配Auberon同Kikimore都幾好用
新個張Rupture
係咪無Veil無Purify
1 turn必死
shield都擋到
有armour既話都唔會死不過都會扣power
supported faction姐係咩 有任
Veil救唔到
要俾人上Rupture之前就有Veil先擋到
會唔會勁左啲
我覺得↓

張牌係勁,但未至於屈機
原版Geralt同Igni Geralt可以一下打死大怪,對手連解嘅機會都冇,而且仲平啲
係sk啲配合屈姐
呢個咩Mode 黎
我專登合嚟試過用
最後都係改返用geralt或heatwave
依家meta好多deck都帶purify
怪獸仲可以食左佢
試過太多舖被淨化由贏變輸
同fd打 mode
諗唔到唔用蜈蚣既理由
oh你放左 自膠
發現玩NR 落松鼠都好玩, 基本上r1 keep係手。可以banish 啲echo 用落唔錯
又唔可以咁計
所有5p每turn加一嘅engine唔理佢都會變十幾點
我依家用lippy卡係R5
要連贏5局真係好難
對NG勁劣勢
有yennfer直接搶大熊
馬同狗仔又比人搶
對住lockdown更加用唔倒cerys
buff到十幾點咪有tall removal應付
本身sk長round 差唔多係全game最top
缺既係midrange card
隻berserker唔似2船row lock
放出黎就有5點,3rd後9點
基本上短rd長rd都無敵
但係Geralt低power同中立牌
呢張可以Devotion同Second Wind
btw thronebreaker全成就存檔更新左
而家可以做埋淨低6個隱藏成就
iOS 點做?
岩岩買左
冇得做睇攻略玩啦
都話左淨係得PC用到存檔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞