[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (11) Master Mirror is coming to town

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
張卡會進化
有每個陣營ge anti SK deck 未
貼下我套organic ethereal
主打中短回合

幾個月無玩Harmonic 矮人仲有無得打

st fans
harmony廢哂完全冇得打
改左做同一行放單位先有得boost
仲要第2行出過都唔再當unique
好多ST單位都會落場生隻token
出完水已經一行4隻
通常boost得3至4點就收皮
咁樣改不如直接del左harmony個tag
矮人冇左啲低費engine依家都唔係勁
harmony廢哂完全冇得打
改左做同一行放單位先有得boost
仲要第2行出過都唔再當unique
好多ST單位都會落場生隻token
出完水已經一行4隻
通常boost得3至4點就收皮
咁樣改不如直接del左harmony個tag
矮人冇左啲低費engine依家都唔係勁
其實noonwraith deck 有左新12p tutor穩定左好多
r1直接落劇情呃人走r1
operator +2noonwraiths+ritual sacrifice+overwhelming hunger
4rd 就可舖滿對面場
cerys lippy都穩好多
R2用完oneiromancy
可以R3先出lippy
再挑返cerys出嚟
唔洗之前咁要R2 lippy搏R3抽返啲金卡
oneiromancy太屈機喇印佢出嚟係一個錯誤
唔係不嬲都r3先出既咩?
靠聖旨同舞姬拉返cerys出黎
r2出lippy咁咪打少左馬 狗同狼人個十幾點囉?
定係我誤會左其實係另一套牌黎
唔一定R3先出
要睇埋其他因數而決定
eg. 有冇贏到R1?R1有幾多金卡落左墳?手牌有冇tutor?
R2可以出lippy果十幾點嚟bleed
到R3就大機會自然抽返多過一張金
例如可以出埋熊仔或圖騰
oneiromancy + amphibious assult
blue stripes Draug 再放兩隻松鼠扔走GS/harold/ wild boar
佢以後要推devotion就要印d比oneiromancy更強既卡

NR control 我覺得係最好玩既deck
咩叫虛無
ethereal
問題根本唔係係leader...
而家nerf second wind直接收劇情皮...
其實差幾點人口真係會差好遠咩?
3點係幾多
要將一張7p紫卡變返4p
NR Fantastic four
但呢家SK張張卡都好勁
放少一張紫都唔洗死掛
ok thx 極巴
我覺得而家都係tier 2既頭
9估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞