[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (11) Master Mirror is coming to town

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
好的感謝咁多位師兄
問埋最後有無新meta嘅mo budget deck介紹?如果用返google doc 入面啲網介紹嘅budget deck會唔會已經outdated
其實都outout地 但我覺得仲用得
新版玩冰wild hunt
有好多牌要合
冇錢就用返舊果啲
蜈蚣同食屍鬼大大組合
加隻Ethereal
趁而家合張ethereal 配合fruit of ysgith光速上分
想收多d GG 就唔好玩帝國
你份人仆街/鍾意仆街打法就當我無講過

諗住唔好浪費資料合啲唔用嘅卡咋

資料好有限
係咪抽晒MO桶就得?
你R幾?yghern / griffin or Kikimore worker / ghoul都值得落, 當然唔小得呢期最紅既ethereal
配ysgith fruit唔係最勁
只係最易最冇腦
玩deathwish同organic個ability先最勁
生定堆token pass左都仲可以繼續變
lead住啲分迫對面追到仆街
佢呢個已經好平
加張ethereal就very good
一係唔合carlo versse 合ethereal
同埋唔好跟佢upgrade 抄基本版好喇
收到新銅卡有無邊張要用
冇一張岩你用
Kikimore啦
完場點數多對面一個double
打到對面懷疑人生
玩怪獸合左13點果張蜈蚣金卡先
套套都必落遲早都要合
感謝咁多位指點
今季咁多sk ,kikimore比人打到不要不要
kikimore 唔會同ethereal 撞咩
Kikimore worker
依家其中一副MO勁deck就係ethereal +kikimore
R1出ethereal迫人pass
R2空pass
R3出三重kikimore
deathwish package生蟲仔同老鼠出嚟
有oneiromancy好易抽齊key牌
早幾日仲贏到sk 依家sk見你一出token就落大劍電晒你啲token 都係boost唔起

係咪三張都廢

邊張好啲
3張都ok 可能3好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞