[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (11) Master Mirror is coming to town

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
係邊4隻
我估係Philippa Bloody Baron Anseis Falibor
SK NERF
係咪可以玩番
最多冇得用雙劍俠 但都仲有好多靚卡揀
nerf second wind warrior咪轉曬fury
相反劇情deck就正式收皮
其實一RD兩卡D LEADER應該低P數, 因為1RD出兩張卡真係差好遠
尤其係LAST SAY, 1張卡加LEADER足夠你由0分上到30分贏GAME
gwent真係已經改得算好快
除左second wind扣3點
仲有3張新橙金改弱
fury比second wind弱
起碼而家你冇得一張大金用兩次
btw我覺得d人會繼續玩second wind
而家d人應該係諗邊個leader 勁d
Sk d銅卡依然好勁
exactly 應該無邊副NR deck 完全無呢四隻 唔計meme
剩係搞nerf SK
ST繼續收皮先
Anseis + Viraxas 好撚勁
一張10+ prov. 卡用兩次先係主要問題
我覺得應該限制second wind 只可以打 9p 或以下既卡 咁起碼無得 morkvag / boar / hemdall / Harold 兩次.. 呢幾張佩合GS Last say finish 太OP

痴撚線daily reward出3金畀我
多謝cdprojekt
Baron 呢個 meta 好用d
reset GS 同 MO d consume 怪物
未出mm都唔係op,好明顯係新卡問題
好少遇到consume MO
都係Wild hunter打兩張Auberon個副
同埋打consume你reset完佢可以食左你個bleeding
Anseis 可以buff完直接殺兩隻
佢快改最易就係咁減cost
ability唔平衡問題個個種族都有
有啲廢能力直頭唔知存在過
等佢大執起碼幾個月

減3p之後SK大劍都唔會轉其他能力
因為有啲真係太廢
飛刀打8點都唔會夠你復活一隻金咁勁
7p張紫卡轉做4p打鐵佬一樣夠打
Baron ge bleeding 唔係重點啦
王子要用兩次首先你要放viraxis 落場 再buff 王子
無shield ge 話 duel 兩次當你buff到佢10分 頂盡咪廿幾
唔係咁易set up 到

最好梗係帶晒兩隻 二㨂一我會㨂Baron 係無目標既情況下都可可以reset 自己友
that's why 我覺得唔算大nerf SK 班友會放棄一隻廢d ge 金轉4p 照用
事實佢咁nerf係唔會打死大劍/戰士
原理同幾個月前nerf mystic echo一樣
不過群島劇情deck就唔會有得玩
好過唔改咁解
夾埋其他nerf其實都總共少左6至7點
等於出少一張銅架喇

劇情轉用4p張啤酒囉
Golden Froth本身基本上都一定落
有玩過劇情deck就知provision有幾緊
如果royal decree轉oneiromancy加埋total就冇左5點
druid銅卡又至少2張先穩定又冇4p filler
砌左套NR Duel幾好玩
落齊兩隻duel
落埋renew同viraxas
有隻4p order加shield嘅
對住十令點啲大怪都鬥得死
https://www.playgwent.com/en/decks/5ab2aff365effb82182dcbbf25ed9a68

好L勁
4隻十幾血嘅人全部鬥死哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞